Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd breidt (weer) uit naar Frankrijk

Eetbesteldienst Thuisbezorgd.nl probeert in Frankrijk steviger voet aan de grond te krijgen en koopt het domein Pizza.fr. “Het een na duurste Franse domein ooit verkocht”, stelt directeur Jitse Groen.

Groen zegt enkel dat hij ‘een aanzienlijk bedrag’ voor het domein betaalde. Hoeveel dat is, blijft ongewis. Vanuit strategisch oogpunt lijkt het nodig om fors in de domeinnaam te investeren, want het lukte niet goed om een voet aan de grond te krijgen in Frankrijk.

In 2011 kocht Thuisbezorgd.nl, dat internationaal opereert als Takeaway.com, het bedrijf Restoexpress.fr. Die naam is uitgefaseerd ten gunste van een verwijzing naar Takeaway.com. Probleem: “Men had vaak problemen met de uitspraak”, aldus Groen.

De aankoop van het nieuwe domein moet het Nederlandse bedrijf alsnog op stoom helpen in Frankrijk. Daarbij krijgt het ook te maken met het gegeven dat het thuisbezorgen van pizza’s, Chinees en gerechten uit andere culturen niet zo gebruikelijk is als in Nederland. “Maar de trend is duidelijk opwaarts. Naast Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland en Engeland is ook Frankrijk voor ons nu in een belangrijke fase gekomen.”

Takeaway.com verwierf begin dit jaar een kapitaalinjectie van Prime Ventures van dertien miljoen euro. Dat geld is bedoeld voor verdere internationale expansie.

Foto: Kevin Bowman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond