Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd naar de beurs

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft zoals verwacht vanochtend een beursgang aangekondigd.

De beursnotering aan Euronext Amsterdam is volgens het bedrijf een kwestie van weken, maar is wel afhankelijk van ‘marktomstandigheden en andere relevante overwegingen’.

Van een beursgang was al langer sprake. Persbureau Bloomberg meldde eerder dit jaar dat het bedrijf met adviseurs sprak. Eigenaar Jitse Groen had vorig jaar al aangegeven dat hij binnen een jaar een beursintroductie wilde.

Groen begon het Utrechtse bedrijf als 21-jarige student. Inmiddels is Takeaway de grootste maaltijdgerelateerde bestelsite van Nederland.

In Nederland is Takeaway.com oftewel Thuisbezorgd de grootste online marktplaats voor bezorgmaaltijden met een geschat marktaandeel in 2015 van meer dan 90 procent. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 77 miljoen euro.

Takeaway is daarnaast actief in Duitsland, Polen en Vietnam. Recentelijk werden de Britse activiteiten afgestoten. Tegelijkertijd nam het de bestelsites van Just East in Nederland en België over.

De markt van bezorgmaaltijden groeit snel. In de persverklaring wijst het bedrijf op de marktpotentie van 9 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

C. de Jong

Krijgt Jitse Groen weer 175 miljoen euro beschikbaar om het kijkgenot van de tv-kijker te verpesten met zijn opdringerige reclames. Heus, zo’n beursgang is volstrekt onnodig, want vanwege die reclames zal ik toch nooit en te nimmer een maaltijd bestellen via Thuisbezorgd. Beurs of geen beurs.

Erwin Boogert

Een geruststelling dan: de marketingmachine in Nederland draait maximaal. Het wordt niet nóg meer. Het zijn vooral de Duitsers die meer reclame gaan zien om de bekendheid verder te vergroten. Dat vertelde Groen zojuist bij de toelichting op de intentie tot beursnotering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond