Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd neemt Nederlandse deel Just Eat over

Thuisbezorgd.nl heeft de eten-bestelsites van Just Eat in Nederland en België overgenomen. Het Nederlandse moederbedrijf Takeaway.com was al actief in België onder de naam Pizza.be. Nu kan het marktaandeel verder worden uitgebreid.

Takeaway betaalt 22,5 miljoen euro voor de activiteiten, waarvan tachtig procent meteen op tafel wordt gelegd en het resterende deel binnen zes maanden.

‘De activiteiten zijn een goede aanvulling op onze bestaande activiteiten in Nederland en België’, zegt CEO Jitse Groen.

Door de combinatie van de activiteiten van Thuisbezorgd.nl en Just Eat ontstaat volgens Groen het grootste restaurantnetwerk van zowel Nederland als België. De combinatie van de bedrijven in Nederland en België zal maandelijks ongeveer twee miljoen bestellingen verwerken.

De Europees werkende website Just Eat was tot nu toe een belangrijke concurrent van Thuisbezorgd/TakeAway. Het van oorsprong Deense bedrijf bedient in de verschillende landen 8,1 miljoen actieve klanten via 45.700 aangesloten restaurants, maar kennelijk was Nederland niet belangrijk genoeg.

Het bezorggebied van Takeaway.com:

Capture

 

Deel dit bericht

9 Reacties

peter

NMA kijken jullie mee?

Seb

Zo ontstaat er in 1 klap de kans om als nieuwe 2e van de markt hier aan de slag te gaan. Met 19% commissie op elke order, is veel speelruimte om de nummer 1 (thuisbezorgd) uit te dagen.

@Seb

Nummer 2 is kansloos. Alles draait om volumes en die behaal je niet zo snel.

Seb

Gelukkig hoef je het niet altijd eens met elkaar te zijn. Met alle respect, maar bijzonder is het niet wat thuisbezorgd doet. De markt roept om een andere speler met aanzienlijke lagere marges.

@Seb

Dan moet een mogelijke nieuwe partij hele diepen zakken hebben. Het is inderdaad niet heel bijzonder maar dit soort dingen zijn technisch uiterst complex. Je moet hier vele miljoenen inpompen om maar een beetje naamsbekendheid te krijgen. Helemaal nu Thuisbezorgd.nl helemaal ingeburgerd is. Onmogelijk is het niet maar acht de kans nihil.

Burgerbakker

@Seb, de markt kan zeker concurrentie gebruiken. Wij werken sinds Maart met Hungry.nl die zeker hier in het Noorden steeds groter worden. Levert nu in ieder geval meer orders op dan Justeat en betalen daar een commissie van 7%. De commissies van Justeat en Thuisbezorgd zijn absurd snel toegenomen. Alleen het volume van Thuisbezorgd zorgt ervoor dat je haast niet zonder ze kan.

Pes

@Burgerbakker, deze commissies zijn zeker niet absurd snel toegenomen in vergelijking met de marketingbudgetten die zijn besteed om de groei en aantal orders bij restaurants te leveren.
De commissie % van Thuisbezorgd zijn nog laag in vergelijking met andere Europese landen.

Aangesloten restaurants krijgen steeds meer orders, dus meer omzet maar meer commissie willen betalen omdat je bedrijf ook meegroeit ho maar. Dat terijl dit toch een logische vervolgstap is. Dankzij een partij als Thuisbezorgd of JUST EAT is de gehele markt gegroeid, dat vergeten de meeste ondernemers.

Theodoor

“Wij werken sinds Maart met Hungry.nl die zeker hier in het Noorden steeds groter worden. Levert nu in ieder geval meer orders op dan Justeat en betalen daar een commissie van 7%”

En wat denk je dat de boys/girls van Hungry voor ogen hebben? Volume bouwen zsm en de hut verkopen aan?… Winner takes most…

Michel Janssen

Interessante ontwikkeling! Als je naar de algemene ontwikkeling in de markt kijkt, zie je dat steeds meer restaurants een mix van bestellingen via portals zoals Thuisbezorgd en bestellingen via de eigen website opbouwen. Dit om de portal afhankelijkheid te verlagen door een eigen klant bestand met eigen klant-data op te bouwen en te besparen op de commissies.

Voor bestaande vaste klanten wil je immers niet de premium commissie betalen. Deze klanten wil je direct via je eigen website bedienen. Voor overige klanten zijn portals een zeer mooie aanvulling op je business. Nieuwsgierig? Bekijk onze website eens en bespreek de mogelijkheden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond