Deel dit artikel
-

Thuiswinkel en partners lanceren scamadviseur

Veiliginternetten.nl, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Thuiswinkel.org lanceerden vandaag op SIDN Inspire 2022 de Nederlandse versie van de scamadviseur ScamCheck. Daarmee kunnen consumenten checken hoe groot de kans is dat een website onveilig is.

Consumenten kunnen websites controleren, terwijl ondernemers beter kunnen aantonen dat hun website veilig is.

ScamCheck werkt samen met consumenten en ondernemers. Iedereen kan informatie aandragen over de (on)betrouwbaarheid van een website. Hiervoor wordt input gebruikt van onder andere Nederlandse partijen zoals Thuiswinkel.org, Kamer van Koophandel en internationale partijen als Trustpilot (voor reviews), Quad9 (malware), ScamAdviser (scams) en Netsweeper (o.a. phishing).

Daarnaast worden technische controles gedaan, zoals de oprichtingsdatum van een website en de domeinnaam. Dat geeft een eindresultaat op basis waarvan ScamCheck aangeeft hoe groot de kans is dat het om een veilige of onveilige website gaat.

Gedurende de zomer wordt ScamCheck verder toegespitst op Nederlandse gebruikers en gaan ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Thuiswinkel.org actief op zoek naar nieuwe partners voor ScamCheck

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond