Deel dit artikel
-

Tien miljoen groeigeld voor leerplatform Studytube

De Noorse investeerder Verdane steekt tien miljoen euro in het Nederlandse online leerplatform Studytube en verwerft darmee een substantieel minderheidsbelang.

Vanochtend werd de overeenkomst bekendgemaakt zonder nadere financiële specificaties. Tien miljoen is voor Verdane (portfolio), dat hiermee pas zijn tweede niet-Scandinavische investering doet, een kleine ronde. De Noren doen deals die in omvang beginnen bij tien miljoen en kunnen oplopen tot 150 miljoen euro. Het meest recente fonds is 575 miljoen euro groot.

Studytube wil met het nieuw aangetrokken geld zelfstandig of mogelijk via overnames doorgroeien tot het formaat van een Europese topspeler in de studiemarkt. Daarbij richt het zich op bedrijven en overheden met een alles-in-één-leerplatform.

De onderliggende technologie stelt hen in staat om zelf trainingen samen te stellen, intern aan te bieden en om externe offline en online trainingen voor de medewerkers te ontsluiten in een eigen online academy. Als grootinkoper krijgt het ook korting van aanbieders zoals LOI, NIMA of De Baak. Studytube heeft het volledige inkoopproces bij ruim duizend opleiders geautomatiseerd. Op dit moment maken zo’n tweehonderd organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, Port of Rotterdam, Provincie Gelderland en verscheidene gemeenten.

Eerder haalde Studytube al geld op bij Vortex Capital Partners en henQ.

Foto: Alberto G (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond