Deel dit artikel
-

Time to Momo en boekingssite Moonback fuseren

De uitgeverij van online reisgidsen Time to Momo en boekingssite Moonback fuseren en gaan samen verder onder de naam Time to Momo. De bedrijven snuffelden eerder al aan elkaar, maar nu pas zetten ze de stap.

Feitelijk gezien is het een overname door Moonback van Time to Momo, want een aandeelverhouding van zestig-veertig. Gezien de grotere naamsbekendheid van Time to Momo wordt die naam aangenomen richting de consumentenmarkt.

Eerder spraken de bedrijven al over een diepergaande samenwerking, maar die werd nooit concreet. Time to Momo besloot toen een eigen boekingssite voor hotels te openen. Dat was eind 2022. In de steden die de uitgeverij bespreekt, suggereerde het dan ook de verblijven. Die functie neemt nu stadsgenoot Moonback over.

De fusie omvat enkel de digitale activiteiten, niet de papieren gidsen.

Niels Meijssen wordt CEO van het fusiebedrijf. René Bego, van mo’media en Time to Momo, blijft praktisch betrokken.

Moonback uit Rotterdam haalde vorig jaar ruim twee miljoen euro groeigeld op via crowdfunding voor zijn zogeheten ‘eerlijke boekingssite’. Het bedrijf van Meijssen werd in 2020 opgericht als een steward-owned bedrijf, een ondernemingsvorm waarbij stemrecht en winstrecht van elkaar gescheiden zijn. Dit met het idee dat op deze manier de missie de boventoon voert en niet de winstmaximalisatie voor aandeelhouders. Time to Momo zet dit model voort.

Deel dit bericht

1 Reactie

John

Zoals verwacht heeft Moonback heeft het niet gered. (zie andere reacties op emerce)

Moonback had het sentiment mee van anti booking.com in corona tijd wat heeft geleid tot aardig bedrag funding. Dit is de basis geweest van de propositie moonback.

Nu zijn we jaren verder, het anti booking.com sentiment is er allang niet meer. Wat blijft er dan over van deze propositie? Wat blijft er dan over van deze propositie na samen gaan met time to momo?

Nog steeds werkt de UX niet zoals je als boeker verwacht en daarnaast is het aanbod niet onderscheidend. Het nieuw merk bouwen met een sterke propositie met loyale klanten in de reismarkt is niet makkelijk. Hier heb je goede mensen voor nodig op het gebied van branding, hotelmarkt, ux, online marketing ect en veel geld. Een techneut (niels) met een mooi verhaal / pr is dus kansloos gebleken in deze competitieve hotel markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond