Deel dit artikel
-

‘TMG alleen nog in de race voor digitale activiteiten Wegener’

Telegraaf Media Groep (TMG) zou uitgeverij Wegener niet meer willen overnemen, maar nog steeds geïnteresseerd zijn in de digitale activiteiten als Autotrack en Jobtrack en de deelneming in huizensite Funda. Dat meldt het FD.

Moederbedrijf Mecom zette Wegener afgelopen zomer te koop, samen met alle andere krantenactiviteiten in diverse landen. De TMG leek tot dusverre de belangrijkste kandidaat om het krantenconcern op te kopen. Wellicht was de belangstelling voor de digitale activiteiten de belangrijkste reden om met Mecom te onderhandelen. Autotrack en huizensite Funda (in 2001 door Wegener opgericht samen met Nederlandse Vereniging van Makelaars) sluiten goed aan bij het advertentieaanbod van het dagblad De Telegraaf.

Naar verluidt onderzoekt Mecom ook andere scenario’s, zoals de vorming van één regionale krantenuitgever. Daarin zouden dan NDC Mediagroep, Media Groep Limburg (Mecom) en HDC Media (TMG) samengebracht kunnen worden.

De nazaten van Ruurt Hazewinkel, oprichter van het Nieuwsblad van het Noorden, hebben samen met investeringsmaatschappij Investion in Groningen en de persoonlijke bv’s van twee topfunctionarissen van de NDC mediagroep: algemeen directeur Gert Jan Oelderik (ex-Apple, NRC Media) en commercieel directeur Hans Voorn inmiddels een bod uitgebracht op de NDC Mediagroep, eigenaar van onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en diverse websites. De Hazewinkels hebben hun belangen ondergebracht in beheersmaatschappij Heidehuis BV in Bussum.

Een tweede bod komt van de stichting Fryslân Boppe in Oranjewoud en de huidige grootaandeelhouder van de NDC Mediagroep, Je Maintiendrai in Leeuwarden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond