Deel dit artikel
-

TMG breidt automated trading uit naar video

TMG biedt vanaf vandaag automated trading voor videoadvertenties aan. De uitgever zegt hiermee haar positie op de videomarkt verder te willen verstevigen.

‘We willen klaar zijn voor de mediabureaus van morgen. Het geautomatiseerd inkopen van display was stap één en video is een logische vervolgstap’, aldus Pieter van den Bergh, productmanager online video van TMG, in een verklaring.

Met zo’n zestig miljoen video-impressies per maand, is het een logische stap om dit mechanisme nu ook voor video toe te passen, aldus TMG. De uitgever heeft gekozen voor een systeem van het in San Francisco gevestigde LiveRail. Sinds februari heeft LiveRail een Europees kantoor in Londen.

Automated trading, het automatisch verhandelen van advertentieruimte, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen in display advertising, maar begint nu ook voor online video door te breken. De grootste drijfveren hiervoor zijn het versimpelen van het orderproces, de mogelijkheid om te optimaliseren en prijsdifferentiatie toe te passen. Buiten automated trading worden er meer advertentieformaten ondersteund, zoals de overlay-ad.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond