Deel dit artikel
-

TMG geeft winstwaarschuwing, Hyves verder onderuit

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft vanochtend een winstwaarschuwing afgegeven. De brutowinst is in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan gehalveerd naar 9 miljoen euro. Hyves zakt verder weg.

Over heel 2012 verwacht de uitgever twintig procent lager resultaat. Vooral de advertentie-inkomsten staan onder druk. Die daalden ten opzichte van vorig jaar met 12,3 procent. De teruggang was het sterkst bij de kranten, maar ook de online-inkomsten namen af met 3,6 procent. Alleen de radio-activiteiten zagen een toename van 3,9 procent.

TMG geeft toe dat met name het EK voetbal weinig extra advertentie-inkomsten heeft opgeleverd.

Ook Hyves presteert niet goed. Het sociale netwerk kampt met lagere bezoekersaantallen. Ook had het sociale netwerk last van prijsacties van concurrenten. Zowel opbrengsten als het resultaat zijn gedaald. De omzet van de online-activiteiten daalde om die reden van 17,6 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar naar 16,9 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Telegraaf.nl heeft qua bezoekersaantallen wel een goed tweede kwartaal achter de rug. De site trok circa 3,8 miljoen unieke bezoekers per maand. Het netwerk van TMG had in juni 2012 in totaal meer dan 7,5 miljoen unieke bezoekers, dat wil zeggen dat 55 procent van alle Nederlandse internetters werd bereikt.

Door de verdere uitrol van activiteiten lieten de opbrengsten van Dichtbij.nl in het tweede kwartaal 2012 een stijging zien van 0,8 miljoen euro. Vanwege aanloopverliezen is het resultaat vooralsnog negatief. De verwachting is dat ultimo 2012 een break-even-resultaat wordt gerealiseerd, zo laat TMG weten.

Het aandeel in het resultaat van satellietzender ProSiebenSat.1 Media AG daalde 3,0 miljoen en bedraagt nu 5,0 miljoen (vorig jaar inclusief SBS Nederland en België).

Deel dit bericht

5 Reacties

Facebook

Zal niet lang duren voordat de stekker uit Hyves wordt getrokken. Tenzij het rendabel kan blijven met minder kosten en gebruikers..

Facebook

Vraag me dan toch af waarom Hyves nog 4 openstaande vacatures voor nodig heeft. Ik geef Hyves nog 1.5 jaar voor de stekker eruit gaat!

Facebook

Ze proberen door te ontwikkelen en nieuwe features uit te rollen om gebruikers te behouden en aan te trekken.

Marcel Broek

Ik ben benieuwd hoe dit nieuws overkomt bij de grootaandeelhouders van TMG.
Het opsplitsen van het bedrijf in een print tak en een online/radio/tv tak is een strategische optie voor de lange termijn.
De advertentie inkomsten dalen in nagenoeg alle media, dus ook bij TMG.
Nu is de vraag aan de aandeelhouders wanneer ze met vuisten op tafel slaan om directie en bestuur van TMG wakker te maken….aan de mensen op de werkvloer ligt het absoluut niet, daar zit
voldoende kennis en ervaring.

Pieter

Het valt mij op dat Dichtbij.nl volgens het verslag zoveel verdient. De site is nieuw en beperkt bekend maar heeft toch al 800K aan extra omzet opgeleverd het vorige kwartaal(!). Als je dat vertaalt naar de jaaromzet vind ik dat aardig riant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond