Deel dit artikel
-

TMG vraagt beursexit aan

TMG dient bij Euronext het verzoek in om zijn notering aan den Amsterdamse beurs in te trekken. Inmiddels is 98,5 procent van de aandelen in handen van Mediahuis.

Daarmee komt een einde aan een geschiedenis van een beursnotering van een halve eeuw. De Telegraaf ging in de jaren zeventig van de vorige eeuw naar de beurs, in de periode dat de gouden tijden van de gedrukte krant begonnen.

De nieuwe Vlaamse eigenaar Mediahuis begint nu de uitkoopprocedure voor de 1,5 procent aandelen die het nog niet in handen heeft.

CEO Gert Ysebaert zegt: “Dit is een belangrijk moment en we zijn dan ook tevreden om dit hoofdstuk vlak na de start van een nieuw jaar positief te kunnen afronden. Vanaf 2018 zal TMG volledig deel uitmaken van Mediahuis waardoor we ons voor de volle 100% kunnen richten op de verdere uitrol van het toekomstplan en de nieuwe koers voor TMG.”

De Telegraaf is in 1892 opgericht door Henry Tindal en Gerard Adriaan Heineken. Laatstgenoemde is ook oprichter van de bierbrouwer die zijn achternaam draagt. De basis van Mediahuis werd in 1879 gelegd met de oprichting van Het Algemeen Belang der Provincie Limburg.

Mediahuis is in Nederland ook eigenaar van NRC Media en Media Groep Limburg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond