Deel dit artikel
-

TMG’s Upcoming van start in Duitsland

Social humorsite Upcoming.nl, afkomstig uit de gelederen van Hyves, gaat komend najaar van start in het Duits.

Daarvoor zoekt het bedrijf nu in Nederland een aantal nieuwe redacteuren die vloeiend Duits spreken en daar een gezond portie humor in kunnen brengen. “Het land en de cultuur zijn anders, daarom zoeken we lokale mensen. Maar door de bank genomen wordt internationaal toch ook veel om dezelfde dingen gelachen”, zegt Maarten Naaijkens namens Upcoming.

Het domein Upcoming.de verwijst vooralsnog door naar de .nl-site. Dat zal niet lang meer duren, aangezien het team alles al in stelling heeft om in Duitsland van start te gaan. “Zo snel mogelijk, al was het maar om in te haken op de verkiezingen die voor de deur staan.”

De technologie achter de sociaal gedreven publicatie komt uit de stal van Telegraaf-dochter Hyves.

Upcoming ging afgelopen voorjaar van start. Daarmee volgen ze het eigenlijk vergelijkbare initiatieven in het buitenland, zoals Buzzfeed, Daily Dot en Reddit en bijvoorbeeld Prankster in Nederland. De makers van het Upcoming hadden afgelopen voorjaar niet durven denken dat ze een jaar later een buitenlandse zuster zouden hebben.

In Duitsland wordt eerst gewerkt met alleen de ‘vaste website’. Een mobiele app kan na een à twee kwartalen volgen, wanneer duidelijk wordt dat de buitenlandse stap kans van slagen heeft. In Nederland bedient Upcoming maandelijks een half miljoen lezers met gniffels en glimlachen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond