Deel dit artikel
-

T-Mobile doet harde toezeggingen aan Brussel over Tele2

T-Mobile probeert de Europese Commissie gunstig te stemmen met harde garanties. Het bedrijf vreest dat Brussel de voorgenomen overname van Tele2 anders niet gaat goedkeuren.

De overname werd afgelopen december bekend gemaakt. T-Mobile betaalt 200 miljoen euro voor ongeveer 1 miljoen klanten. In juni is de EU een diepgravend onderzoek gestart. Blijkbaar zijn er nu indicaties dat Brussel niet zonder meer akkoord wil gaan met de overname.

En dus komt T-Mobile met mooie beloftes. Als de overname met Tele2 groen licht krijgt, brengt T-Mobile al in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk in de lucht, belooft CEO Soren Abildgaard van T-Mobile Nederland in het AD. Verder verhoogt het Duitse bedrijf de prijzen voor de vaste abonnementen de komende drie jaar alleen met de inflatie.

Verder belooft T-Mobile op grote schaal glasvezel uit te rollen in veel gemeenten met snelheden van 100 Mbit per seconde of meer.

De vraag is of Brussel dat allemaal relevant vindt. Het grootste bezwaar is dat Tele2 destijds frequenties heeft gekregen om T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo uit te dagen. In België heeft de regering juist besloten om een vierde spelers toe te laten.

Naar verluidt zal de commissie in september zijn bezwaren toelichten. In november valt een definitief oordeel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond