Deel dit artikel
-

T-Mobile vraagt Den Haag aanleg onnodig tweede glasvezelnetwerk te blokkeren

T-Mobile heeft de gemeente Den Haag gevraagd om in te grijpen bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in het Regentessekwartier in Den Haag.

In de wijk Segbroek, waar het Regentessekwartier onderdeel van uitmaakt, is vorig jaar door T-Mobile samen met Primevest Capital Partners een netwerk voor 33.000 huishoudens aangelegd waarvan alle concurrenten gebruik kunnen maken.

De aanleg van een eigen, tweede glasvezelkabel door KPN bedreigt ook de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten van T-Mobile in deze wijk, stelt T-Mobile.

Het glasvezelnetwerk van Primevest wordt als gevolg van de aanlegmethodiek die KPN wil hanteren letterlijk ‘begraven’ door de kabels van KPN. Dit wordt veroorzaakt door een inefficiënte aanlegmethodiek die veel meer beslag legt op de beschikbare ondergrondse openbare ruimte dan noodzakelijk. Onderhoud en nieuwe aansluitingen worden daardoor bemoeilijkt en onnodig kostbaar.

Los hiervan begrijpen T-Mobile en Primevest niet waarom de gemeente Den Haag toestemming geeft voor een tweede glasvezelnetwerk dat feitelijk overbodig is.

De consument wordt er niet mee geholpen. Daarnaast zijn er genoeg wijken in Den Haag en in de rest van Nederland waar burgers het nog moeten doen met een oud koperdraadje en waar de aanleg van glasvezel des te meer gewenst is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond