Deel dit artikel
-

TMT-sector laat coronacrisis achter zich

Na stagnatie in 2020, heeft de IT-sector in het tweede kwartaal van dit jaar een sterke groei laten zien. Deze groei wordt onder meer gedreven door een versnelde toename van IT-outsourcing en een stijgende vraag naar cloud– en securityoplossingen, zo blijkt uit onderzoek van ABN. Ook komt de vraag naar IT-dienstverlening, na een korte dip in 2020, weer op gang.

De telecomsector heeft een goed eerste halfjaar achter de rug en groeit weer. De zakelijke markt trekt aan en roaminginkomsten zijn stijgende. Ook lijkt de inzet van KPN op verdere uitrol van glasvezel zijn vruchten af te werpen: hogere opbrengsten per klant en verhuurinkomsten van het glasvezelnetwerk aan andere providers.

De omzet van uitgeverijen, reclamebureaus en omroepen laat in de eerste helft van dit jaar een uiterst sterk herstel zien als gevolg van aantrekkende mediabestedingen. Mediabestedingen
zijn in toenemende mate verschoven naar het internet, waar de consument steeds makkelijker kan worden bereikt.

In nagenoeg alle branches is eind juli het aantal  vacatures toegenomen in vergelijking met januari  van dit jaar. Bij IT-programmeurs en mediagerelateerde vacatures heeft dit ook tot een
stijgende mismatch geleid, wat betekent dat er niet  genoeg geschikte werkzoekenden zijn om in te  spelen op de toegenomen vraag.

In de marketing en communicatie blijft ondanks het  stijgend aantal vacatures het percentage  onvervulbare vacatures laag. De mismatch schommelt sinds januari van dit jaar op de 1 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond