Deel dit artikel
-

Toch NFC in Apple iPhone?

De volgende generatie iPhone, de iPhone 5S, zal mogelijk over NFC beschikken. Maar in combinatie met vingerherkenning voor beveiligde betalingen. Volgens Chinese bronnen.

De China Times schrijft dat het Taiwanese Chipbond de technologie levert voor de volgende generatie iPhone, die in de wandelgangen wordt aangeduid als 5S. Meestal betekent de toevoeging S niet meer dan een geringe snelheidsverbetering, maar voor de iPhone 5S zou dat niet gelden.

Apple is de enige grote fabrikant van smartphones die NFC (near field communication) nog niet heeft omarmd, bedrijven als Samsung en Nokia gingen het bedrijf voor, maar algemeen wordt aangenomen dat daarin binnenkort verandering komt. Apple zocht al eerder in advertenties NFC experts. Zo zijn werknemers en octrooien van AuthenTec overgenomen, dat zich specialiseert in beveiliging.

Voor betalingen zou NFC volgens de China Times worden gecombineerd met vingerherkenning. De gebruiker hoeft dan geen pincode meer in te tikken. Mogelijk zou dat dan gelden voor iets grotere betalingen.

Het kan nog wel even duren voordat de nieuwe iPhone in de winkels ligt. Anonieme bronnen noemden de afgelopen weken augustus.

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart Jaspers

When money goes web, verklaart waarom fysieke token niet nodig zijn, en waarom banken het nog lastiger gaan krijgen op de betaalmarkten.
https://www.sweebr.com/nl/blog/when_money_goes_web

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond