Deel dit artikel
-

Cijfers TomTom vallen weer tegen

TomTom rapporteert over het derde kwartaal wisselende cijfers. De omzet is teruggevallen naar 244 miljoen euro, onder de verwachting van 248 miljoen euro. Vorig jaar om deze tijd werd nog 274 miljoen omzet gedraaid, een teruggang van 11 procent. De winst was beter dan voorspeld.

Analisten hadden al geen hoge verwachtingen van de resultaten van het Amsterdamse bedrijf. Het nettoresultaat ging naar elf miljoen euro. Dat is wel beter dan de zes miljoen die waren voorspeld. De brutomarge is met 56 procent ook beter dan verwacht. Topman Harold Goddijn lijkt ondanks de uitdagende marktomstandigheden echter tevreden.

In het afgelopen kwartaal kwamen nieuwe navigatiekastjes beschikbaar, evenals GPS-sporthorloges die nu in 21 landen te koop zijn. Daimler nam meer diensten af van TomTom. Het bedrijf moet het tegenwoordig hebben van een combinatie van hardware en diensten. De verkoop van de navigatiekastjes daalde in het derde kwartaal echter met vijftien procent naar 2,3 miljoen stuks. Dat komt door toenemende concurrentie in Noord-Amerika.

Voor heel 2013 mikt TomTom op een omzet van 900 tot 950 miljoen euro en een aangepaste winst per aandeel van circa 0,25 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond