Deel dit artikel
-

Top Vodafone kiest beste eHealth-app van Nederland

Vodafone en Waag Society zoeken de beste mobiele eHealth-app van Nederland en stellen een prijzenpot van 120.000 euro in het vooruitzicht.

Eind volgende week loopt de inschrijftermijn af van deze zogeheten Mobiles for Good Challenge. De finale vindt plaats op 26 september in Amsterdam, tijdens Emerce eHealth. Zes finalisten zullen dan pitchen aan een jury, die aan het einde van de dag de winnaar bekend zal maken.

EHealth is Emerce’ dagcongres over de digitale strategische ontwikkeling in de gezondheidszorg.

De CEO van Vodafone Nederland is de voorzitter van de jury. Met zijn andere juryleden zal hij de pitches horen en beoordelen. Rob Shuter: “Ik waardeer het als mensen out of the box en groots durven denken. Dat zij creatieve oplossingen bedenken die het leven van patiënten makkelijker en beter maken. Bij voorkeur is een mHealth toepassing niet bedoeld voor een exclusieve patiëntengroep, maar is er nagedacht over hoe zoveel mogelijk mensen hier gebruik van kunnen maken.”

Inzendingen worden opgedeeld in drie categorieën. Bij ‘Take Care’ wordt gezocht naar mobiele toepassingen die de patiënt helpen om data over zijn gezondheidstoestand te verzamelen en te delen om zodoende makkelijker tot een diagnose te kunnen komen. Bij ‘Digitale Patiënt’ gaat het om slimme toepassingen, zoals applicaties die de zelfredzaamheid van mensen vergroten. ‘Digitale Dokter’ zoekt naar een innovatie die het contact met medici makkelijker maakt.

De winnaar in iedere categorie wordt beloond met veertigduizend euro en toegang tot Vodafones netwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond