Deel dit artikel
-

Topman Havas stapt op

CEO David Jones van mediabedrijf Havas is opgestapt. Hij wordt opgevolgd door de 34-jarige Yannick Bolloré, de zoon van investeerder Vincent Bolloré. Bij het reclamebedrijf Havas wordt Andrew Benett CEO.

Jones vertrekt omdat hij een niet nader genoemde techstartup wil beginnen, maar blijft wel als adviseur betrokken bij Havas. Jones was vijftien jaar verbonden aan Havas en was de enige Britse CEO van de Franse onderneming.

Hoewel hij het tegenover AdAge ontkent, schijnt Jones niet helemaal vrijwillig te zijn opgestapt. Diverse media melden een tweestrijd tussen Jones en zijn opvolger Benett. Havas ziet zich bovendien geconfronteerd met steeds sterkere concurrenten, zoals het in Parijs gevestigde Publicis dat samengaat met het Amerikaanse Omnicom. Daarmee ontstaat een veel groter mediaconglomeraat dan Havas.

Er wordt dan ook volop gespeculeerd over een fusie van Havas en Vivendi, waarvan Bolloré senior grootaandeelhouder is. Vivendi doet dit jaar zijn telecomtak van de hand om zich te kunnen concentreren op de Universal Music Group en Canal Plus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond