Deel dit artikel
-

Topman: ‘Netflix krijgt reclame voor goedkoper abonnement’

De co-CEO van Netflix, Ted Sarandos, bevestigt dat hij werkt aan een nieuw, goedkoper abonnement. Voor een lagere maandprijs moeten kijkers wel reclame accepteren.

Er werd al langer op gespeculeerd en eind vorige week op het Cannes Lions-festival hielp Sarandos alle onduidelijkheid uit de wereld. Ja, Netflix gaat reclame krijgen. In ruil komt er een goedkoper abonnement voor de grote groep die het huidige prijspeil te hoog vindt.

De topman deed zijn uitlating in de podcast Sway van de NY Times.

Netflix’ aanwezigheid op het Cannes Lions-festival was op zich ook al een signaal. Het evenement in de zuid-Franse badplaats is er een voor de reclame-industrie. De streamingdienst heeft daar normaalgesproken niets te zoeken.

Hoe het reclameproduct vorm krijgt, is momenteel onderwerp van discussie. Het streamingbedrijf bekijkt met verscheidene techbedrijven welke oplossing de beste is. Van Google en NBCUniversal is bekend dat ze aan tafel zitten.

Netflix verloor in de eerste maanden van 2022 tweehonderd abonnees. Naar verwachting daalt de abonneeteller in het huidige, tweede kwartaal met twee miljoen tot 219 miljoen (PDF). Het bedrijf weet dat circa honderd miljoen huishoudens illegaal meekijken op de accounts van anders. Percentueel gezien is die groep constant in omgeving. Sarandos heeft in elk geval deze groep kijkers op het oog.

Foto: Athony Tong Lee (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Harry

Als jullie maar overal reclame gaan tussen stoppen..raak je veel klanten Kwijt ..Let op mijn woorden..en is het einde van Netflix snel in zicht!

peter

@Harry: want jij wilt natuurlijk alle content gratis consumeren en er niks voor teruggeven! Ik denk dat Netflix hier een heel goed verdienmodel mee gaat introduceren, waar tegelijkertijd veel adverteerders blij mee zullen zijn. En die zorgen weer voor veel werkgelegenheid omdat ze hun producten en diensten aan de man kunnen brengen. Spotify heeft natuurlijk al sinds jaar en dag een hybride model gratis/met reclame of betaald/zonder reclame. ze zijn nog steeds veruit marktleider.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond