Deel dit artikel
-

Toyota investeert in Ubers programma voor autonome auto’s

Toyota investeert 500 miljoen dollar in het programma van Uber voor zelfrijdende auto’s. Daarmee lijkt het appgestuurde taxibedrijf toch weer serieuze plannen te hebben voor autonome taxi’s.

Uber zal zijn auto’s uitrusten met het Guardian systeem van Toyota, dat overigens geen volledig geautomatiseerde besturing toelaat.

Tot voor kort was de top van Uber verdeeld over de rol die zelfrijdende auto’s binnen het taxibedrijf moeten krijgen. Door een dodelijk ongeval met een zelfrijdende Uber in maart is de twijfel toegenomen en Uber-directeur Dara Khosrowshahi zou zijn voorkeur hebben uitgesproken voor een samenwerking met andere bedrijven. Zijn voorganger Travis Kalanick zag juist een toekomst met alleen zelfrijdende taxi’s.

In een interview met de Financial Times liet Khosrowshahi maandag weten dat hij zich voor grote steden wil richten op elektrische fietsen en scooters. In San Francisco voegde Uber e-bikes toe aan zijn app, en in april kocht Uber fietsendeelbedrijf Jump, dat tweewielers aanbiedt in minstens acht Amerikaanse steden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond