Deel dit artikel
-

Trademark Office verliest weer rechtszaak rond domeinnamen

Trademark Office, een bedrijf dat vaak onder valse voorwendselen domeinnamen registreert, heeft opnieuw een rechtszaak verloren.

Op basis van een telefoongesprek stuurde het bedrijf een rekening van 359 euro, maar de factuur bleef onbetaald. Trademark had de onderneming wijsgemaakt dat er een kaper op de kust was voor een nog te registreren domein, maar na afloop van het telefoongesprek bleek dat ‘eisende partij nergens geregistreerd staat als een (erkend) onafhankelijk toezichthouder, dat er geen ‘eerste registratierecht’ bestaat en dat er geen concurrent met eenzelfde naam bestaat. Verder is gebleken dat eisende partij dezelfde malafide werkwijze hanteert bij andere bedrijven.’

De kantonrechter stelde vast dat in algemeen bekend is dat er veel fraude in het kader van telefonische acquisitie plaatsvindt. ‘Ondernemers worden telefonisch benaderd, waarbij onjuiste mededelingen worden gedaan om hen vervolgens een aanbod te doen om een overeenkomst te sluiten. Er wordt dan slechts een bandopname gemaakt van het akkoord gaan met het aanbod.’

Dit bericht is 8 keer gedeeld

9 Reacties

Johnny Kokkelsmit

Dit soort mensen, zonder enig moreel en ethisch besef moet je opknopen aan de hoogste boom die je kan vinden. Wat een smerig tuig.

Theun - De Fytsdokter

Ik werd vanmiddag inderdaad ook gebeld door Trademark Office. Mevrouw zei dat er een aanvraag was gedaan voor mijn bedrijfs website maar dan met .com i.p.v mijn eigen .nl.

Gelukkig even gegoogled en nu blijkt dus een grote oplichters bende.
Wel met gewoon netjes kvk trouwens, waarschijnlijk om proffesioneel over te komen. Hen website is ook netjes.

Maargoed, ik ben er dus niet op ingegaan, (die .com domein ook kopen) ookal koste het maar €29,85 per jaar. (Moest wel even vastleggen voor 10 jaar)

Wat ze echter niet vertelde was dat er dus achterraf ook verlengingskosten van €60 per jaar bij komen.

Dan zit ik dus al op een dikke €900!!

Blij dat ik gegoogled heb!

J Meiling

Ik heb helaas gegoocheld nadat ik telefonisch accoord ben gegaan. Wat kan ik er nog aan doen?

C de Ruiter

Het is mij ook overkomen. Maar voordat ik de factuur betaald had, heb ik gelukkig even goed geGoogled (pfff). De medewerkers zijn ook zeer agressief in het steeds opbellen dat je de factuur nog niet betaald hebt.

Gelukkig is er jurisprudentie waaruit duidelijk blijkt dat Trademark Office oplichtingspraktijken hanteert, en dat de telefonische overeenkomst niet geldig is als de klant zich bedenkt.

Dit bedrijf is echt gewetenloos; ze zijn in de zomer 2018 reeds veroordeeld voor deze praktijken, maar gaan er gewoon mee door.

Ik denk dat het ook kan helpen om aangifte van oplichting tegen hen te doen.

Jules

Okk net gebeld. Teruggebeld en gesprek opgenomen 🙂

Judith Meiling

Heb inmiddels FNV zelfstandige ingeschakeld die procedure heeft opgepakt. Gelukkig niet betaald. Ben benieuwd waar het uitkomt. Dreigen met incassoburo.

Moos

Ook wij zijn een paar keer gebeld en hetzelfde verhaal te horen gekregen. Kort daarna volgde de factuur. Heen en weer gemaild. De opper oplichter van debiteurenbeheer raaskalde maar wat en beweerde doodleuk dat Tademark Office in de laatste casus gelijk heeft gekregen. Het tegenovergestelde is natuurlijk waar.
Grappig is dat toen wij erop wezen dat TO geen geluidopname heeft van het gehele gesprek en dat de rechter heeft uitgemaakt dat het ontbreken daarvan voor risico van Trademark Office, de oplichters antwoordden dat het niet aan Trademark Office kan worden toegerekend dat wij geen toestemming hebben gegeven om het gehele gesprek op te nemen. Haha, wat een losers.
Advies: ook al heb je een e-mail gestuurd, altijd voor de zekerheid een aangetekend schrijven erachteraan, waarin je de overeenkomst, voorzover die er zou zijn, vernietigt i.v.m. dwaling en bedrog. Trademark Office wil namelijk hun e-mailadres nog weleens onbereikbaar maken.

Andre Hendriks - Dermadiq Huidtherapeuten

Wij staan woensdag a.s. voor de rechter. Echter we hebben bewijs dat Trademark-office aangeeft dat een andere partij een extensie op onze domeinnaam aangevraagd heeft. Tevens kunnen wij aantonen het het eerste registratierecht – als dat al zou bestaan – niet door Trademark-office – uitgeoefend kan worden.

Het wordt leuk!

Andre Hendriks - Dermadiq Huidtherapeuten

Het werd helemaal niet leuk. Want de hele dagvaarding was niet gemeld bij de rechtbank. En dus ook geen zaak.

Zeer waarschijnlijk was deze gefingeerde dagvaarding een laatste poging nog wat geld binnen te harken hetgeen niet gelukt is.

Voor gedupeerden stellen wij onze bewijsstukken ter beschikking. Wij bewijzen dat Trademark-office in ons geval wel degelijk aangegeven heeft dat een andere partij onze domeinnmaam met een andere extensie heeft geclaimd. Dat is wat in alle rechtzaken nog ontkend is en ook niet geregistreerd in welke vorm dan ook.

Mail hiervoor naar a.hendriks@novict.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond