Deel dit artikel
-

Trademark Office zet acquisitiefraude voort onder een andere naam

Het omstreden bedrijf Trademark Office, dat onder valse voorwendselen domeinnamen verkoopt aan bedrijven, ondervindt blijkbaar last van de vele negatieve publiciteit. Het bedrijf gaat onder een nieuwe naam Lectual Europe B.V. gewoon verder.

Trademark Office belt bedrijven op met de smoes dat een niet nader genoemde partij op het punt staat om een domeinnaam te registreren die wel erg op de domeinnaam van het bedrijf lijkt. In de praktijk zitten ondernemers vervolgens vast aan een langlopende overeenkomst tegen een tarief dat een flink stuk boven de marktconforme waarde ligt.

Gedupeerden schetsen een ontluisterend beeld: de telefoontjes worden steevast als opdringerig en agressief ervaren, mensen worden uitgescholden aan de telefoon en één gedupeerde kwam met bewijs dat Trademark Office uit wraak een domeinnaam heeft gekocht om te verwijzen naar pornografie. Daarnaast liet Trademark Office schaamteloos lovende neprecensies plaatsen op Google.

Om zich juridisch in te dekken worden de gesprekken opgenomen. Trademark Office is in het verleden echter herhaaldelijk door de rechter op de vingers getikt wegens misleidende praktijken.

Dit voorjaar verloor het bedrijf een kort geding tegen 22 bedrijven. ‘Hetgeen Trademark in de telefoongesprekken heeft gezegd over de aanvraag van een derde voor een domeinnaam, haar attendatieplicht en de quarantaine, kwalificeert de kantonrechter – afzonderlijk en dus ook tezamen – als bedrog.’

Trademark gaat nu door onder een andere naam, zo ontdekte het programma Opgelicht. Naast het oude domein trademark-office.com is er sinds kort bijvoorbeeld ook het domein lectual.eu. actief.

Beide bedrijven zijn bekend zijn onder KvK-nummer 70359075. In beide gevallen is er sprake van een bezoekadres aan de Parnassusweg 819 te Amsterdam en een postadres aan de Celciusstraat 32 te Heerhugowaard. Het telefoonnummer van Trademark Office is 020-2170083, het telefoonnummer van Lectual Europe B.V. is 020-2170085. Slechts het laatste getal wijkt af.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

11 Reacties

Wouter

Pijnlijk hoe ook de ACM hier blijkbaar niet effectief tegen kan optreden terwijl toch vrij helder is dat deze gehele toko pure oplichterij is. Dit soort veelplegers moeten eigenlijk gewoon eens nagekeken worden in een ziekenhuis.

Anoniem - Anoniem

Deze firma opereerde ook onder de naam Domeinnaam Register. Ze hebben hetzelfde postadres in Heerhugowaard op hun website staan en houden zich bezig met dezelfde malafide praktijken. Nooit mee in zee gaan!

Rennie Kruizinga

Trademark Office heeft ook ons opgelicht. Ze hebben een loods gehuurd en vol gestopt met afval. En toen met de staart tussen de benen er vandoor gegaan. Die meneer heet Jonathan..

mickey mouse

Helaas vorig jaar ook met deze oplichters te maken gehad. Ik heb de factuur niet betaald, en gevraagd of ze een betalingsregeling accepteren.

50 Euro per week, contant af te halen en een knal voor hun harses erbij. Dergelijke taal heeft blijkbaar geholpen, uiteindelijk zijn ze afgetaait.

Iemand

Nu ook onder de naam https://trademark-benelux.nl/

Lisette

Zo te zien werken ze nu ook via e-mail onder de naam iDNS NL….

Ruud

Inderdaad nu werken ze ook onder de naam iDNS NL:
https://www.idnsnl.com

Van een bekende kreeg ik de vraag of het mailtje van iDNS NL te vertrouwen is. De inhoud van de mail komt sterk overeen met bovenstaande verhaal en het postadres is exact hetzelfde.

Charlotte - 333hosting

Trademark verhaal maar nu onder de naam 333hosting

Femke

En ook als Webhosting Nederland…

Anita

Men mailt nu uit naam van Trademarked Benelux.

Sylvia

Kent iemand TM EU? Die registreren ook domeinnamen voor € 359,98 voor 10 jaar !
Kvk 64626679 en BTW NL002206258B39 en contactadres in Antwerpen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond