Deel dit artikel
-

Trivago voor 428 miljoen naar de beurs

Hotelvergelijker Trivago gaat binnenkort naar de beurs en wil daarmee een bedrag tot 428 miljoen dollar ophalen.

Dat blijkt uit beursinformatie die het bedrijf, nu nog onderdeel van Expedia, bij toezichthouder SEC deponeerde. Dat werd gisteren publiek. Uit de stukken blijkt dat een aandeel tussen de dertien en vijftien dollar gaat kosten.

Trivago gaat nog voor het einde van het jaar als TRVG naar de Nasdaq.

Het bedrijf uit Duitsland, waar vrijwel alle 1.100 medewerkers zijn gevestigd, realiseerde een omzet van 426 miljoen dollar in de eerste negen maanden dit jaar. Een derde meer dan een jaar geleden. De site maakt het aanbod van 1,3 miljoen hotels in 190 landen doorzoekbaar en krijgt betaald voor het aanleveren van klanten.

Expedia heeft de meerderheid van de aandelen in Trivago. Het management de minderheid.

Enkele van de zakelijke gevaren die Trivago beschrijft, zijn: concurrentie van partijen als Qunar en Booking maar ook zoekmachines Baidu en Google en hotelketens zelf. Een ander risico is de grote financiële afhankelijkheid van een klein aantal landen: de VS, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië. Die zijn respectievelijk goed voor 17,6%, 18,7%, 15,1%, 8,3% and 7,5% van de omzet in 2014.

Foto: Travis Wise (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Tirso Tromp

Grappig dat ze de Hotelketens zelf als een “gevaar” aangeven. Ik snap het wel vanuit hun oogpunt, maar het blijft grappig als je er goed over na denkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond