Deel dit artikel
-

TU Delft opent lab voor interactieve intelligentie

De TU Delft neemt vandaag het INSYGHTLab in gebruik, waar een groot aantal technieken op het gebied van interactieve intelligentie, multimedia signaalverwerking en patroonherkenning zal worden ontwikkeld.

INSYGHTlab is uitgerust met de modernste hardwaresetups voor de diverse technologieën. Bij de opening van het lab zijn meer dan twintig demo’s van allerlei toepassingen te volgen.

Een voorbeeld uit het INSYGHTLab is de 3D-tafel. Op deze tafel kan men allerlei gebeurtenissen zeer precies simuleren. Deze simulaties zijn via een speciale bril door de omstanders in 3D te volgen. Dit kan handig zijn voor groepen onderzoekers. Via de 3D-tafel is bijvoorbeeld een overstroming (en de gevolgen daarvan) in allerlei varianten te laten zien. Ook een operatie is in 3D te simuleren en te volgen.

Een andere opstelling in het lab betreft Visual Perception & Eye Tracking. Daarbij is te zien hoe een computer willekeurige objecten kan volgen (tracken) in een live video. Dit kan interessant zijn in bijvoorbeeld de beveiliging: kunnen we een overvaller automatisch volgen via beveiligingscamera’s door het centrum van Rotterdam?

Onlangs kreeg eurocommissaris Neelie Kroes al een voorproefje van het INSYGHTLab. Ze kreeg een presentatie over vier informatica-onderzoeken waaraan bij de TU Delft wordt gewerkt. Het ging om toepassingen als visualisatie van open data, gepersonaliseerd gebruik van reisdata en de bescherming van de privacy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond