Deel dit artikel
-

TU/e zet centrum voor startende student-ondernemers op

De TU/e heeft de incubator STARTUP/eindhoven in het leven geroepen. Via dit nieuwe centrum gaat de TU/e startende student-ondernemers ondersteunen, inspireren en faciliteren.

STARTUP/eindhoven krijgt onderdak op de TU/e-campus in het multimedia-paviljoen. Studenten krijgen er gratis huisvesting in de zogenaamde Flexroom en kunnen advies en begeleiding krijgen voor de financiering van businessplannen. In het gebouw is een ruimte beschikbaar met achttien flexplekken. Daar kunnen starters werken aan hun businessconcept.

Inmiddels hebben zich ruim veertig student-ondernemers ingeschreven. Zij worden hier ondersteund door professionals van het TU/e Innovation Lab met kennis op het gebied van financiën, intellectueel eigendom en business development.

Het ondernemerscentrum is een initiatief van het TU/e Innovation Lab, de Eindhoven Student Business Club (ESBC) en Bright Move BV. STARTUP/eindhoven wil mensen samenbrengen die de combinatie ondernemerschap en technische innovatie uitdragen en die elkaar daarin versterken.

STARTUP/eindhoven richt zich primair op TU/e studenten met ambitie en daadkracht. Enerzijds zijn dat studenten die al ondernemen of serieus bezig zijn met het doorontwikkelen van hun businessidee, de entrepreneurs. Anderzijds zijn het geselecteerde studenten die hun ondernemende kwaliteiten in praktijk brengen door projecten uit te voeren bij opdrachtgevers uit het MKB, de zogenaamde intrapreneurs.

TU/e combineert STARTUP/Eindhoven met het al bestaande programma SURE Innovation, waarbij getalenteerde studenten op projectmatige basis aan de slag gaan bij bedrijven en ondernemingen met een vraag die een specifieke knowhow en vaardigheid vraagt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond