Deel dit artikel
-

Tv en internet nu al nauw vervlochten

Televisie en internet lijken twee aparte media, kanalen die pas op termijn met elkaar vervlochten raken. De realiteit is echter anders. Meer dan de helft helft van de kijkers zit al te internetten voor de buis.

Dat is een van de onderzoeksresultaten die eerder deze maand tijdens het IAB Interact-congres in Barcelona werd gepresenteerd. Het Mediascope-onderzoek bevroeg in 28 landen vijftigduizend consumenten over hun mediagedrag. Het rapport is hier te downloaden (PDF).

Het blijkt dat 37 procent van de ondervraagden meerdere apparaten heeft waarmee ze op internet gaan. Van de 425 miljoen Europese internetters heeft vijftig miljoen een tablet en 140 miljoen een smartphone. Een kleine club heeft een e-reader en het merendeel een desktop of laptop. De internetpenetratie is door de bank genomen het hoogst in het noorden van Europa.

De nauwe vervlechting tussen televisie en internet blijkt nu al, al zijn de kanalen technisch gezien nog van elkaar gescheiden.

Zestig procent van de West- en Noord-Europeanen zit op internet terwijl hij televisie kijkt. De gemiddelde duur van die paringsdans van de media is 2,8 uur per week.

Eenderde van de surfers doet iets online dat direct te maken heeft met hetgeen ze op televisie zien. Tweederde zoekt verstrooiing, omdat de tv niet voldoende te bieden heeft.

Bij eigenaren van een iPad of Androidtablet ligt het internetgebruik nog hoger. Bijna zeventig procent browset online terwijl de televisie ook aanstaat.

Deel dit bericht

3 Reacties

Titus Eikelboom

Wij hebben in april een grootschalig onderzoek gedaan naar second screen. Daarin zien we eenzelfde beeld waarbij we TV inmiddels steeds meer second screen zien worden. Op onze site http://www.stroomviainternet.nl kun je de whitepaper opvragen en de video hierover bekijken.

Peter W.

Volgende week dinsdag publiceert SPOT zijn nieuwe tijdbestedingsonderzoek. Ook daarin aandacht voor TV en Internet.

joenie

Tegenwoordig gaat het zo nauw dat je op je tv zelf je internet kan instellen om te kijken! En dit is alleen het begin van deze technologie!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond