Deel dit artikel
-

Tweakers: ‘Black Friday 10% kleiner dan 2019’

De Black Friday van 2020, de dag 27 november, zal qua omzet voor webwinkels iets kleiner uitpakken dan in 2019. Daar staat tegenover dat de koopjesperiode drie dagen langer is en in totaal veel meer omzet oplevert.

“De e-commercebranche heeft een ‘flatten the curve’-beleid toegepast om de druk over meerdere dagen heen uit te smeren. In onze optiek zijn ze erin geslaagd om het systeem overeind en consument tevreden te houden.” Dat zegt commercieel directeur DPG Technology Bart Zoetmulder tegen Emerce. Hij baseert zich op cijfers van de productvergelijker van Tweakers, een top 50-site qua bereik.

De cijfers van Tweakers’ Pricewatch laten zien er vandaag vermoedelijk tien procent minder click outs zullen zijn naar webwinkels dan een jaar geleden. Het patroon is in grote lijnen hetzelfde, alleen iets lager qua volume.

Over de hele periode gemeten, van vorige week vrijdag tot vandaag, ligt het aantal click-outs al zestig procent hoger. Een deel van die stijging wordt veroorzaak door het feit dat winkeliers de koopjesperiode drie dagen eerder begonnen.

“We zien over de hele periode geen extreme pieken en op dag van Black Friday zelf zien we vrijwel geen nieuwe aanbiedingen meer.” Webwinkeliers hebben hun kruit niet droog gehouden voor vandaag. De grote aanbiedingen hebben ze over een langere periode uitgesmeerd. Gevolg: webwinkels kunnen de pakketjes gedoseerd aanbieden bij de goed voorbereide vervoerders, waardoor de meeste orders zonder vertraging aankomen.

Technisch gezien loopt Black Friday nog tot en met aanstaande maandag. De meeste op Tweakers aangesloten verkopers beginnen daarna pas hun acties terug te schroeven. Het is aannemelijk dat hetzelfde patroon ook buiten de consumentenelektronica waarneembaar is. Tegen die tijd heeft Black Friday tien dagen geduurd.

Foto: diariocriticove (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond