Deel dit artikel
-

Tweets straks te downloaden

Nog voor het einde van het jaar kunnen Twitter-gebruikers al hun tweets als download bewaren. Dat had CEO Dick Costolo al eerder beloofd, maar hij deed een dezer dagen opnieuw een toezegging.

Twitter gooit berichten niet weg, althans niet zonder reden, maar wie al zijn berichten veilig wil opslaan kan dat binnenkort doen. Het was een veelgehoord verzoek van gebruikers.

Twitter moet steeds meer capaciteit vrijmaken voor het bewaren van dit soort gegevens. Volgens Costolo is Twitter ontwikkeld voor real time-communicatie, niet voor archiefdoeleinden. Dat maakt het gericht zoeken van tweets lastig. Met downloads zouden gebruikers eigen databestanden kunnen aanleggen.

Twitter haalde vorige maand een half miljard tweets per dag. Begin 2011 stond de teller nog maar op 140 miljoen. Twitter heeft vijfhonderd miljoen gebruikers.

Costolo heeft laten weten dat de 140 tekens per tweet niet worden uitgebreid. De kracht zit hem in de korte mededelingen. Wel worden er aan klanten meer data-analyses ter beschikking gesteld.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fons Tuinstra

Het zou pas echt handig zijn als alle tweets bij Google te vinden zouden zijn, maar dat lijkt voorlopig niet het geval

Arjen

Zo’n soort samenwerking was er ook wel: http://www.emerce.nl/nieuws/google-betaalt-meer-toegang-twitterfeed Daarnaast loopt Google wel alle openbare Tweets wel door, maar doet hier (bijna) niets mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond