Deel dit artikel
-

Twitter wil karakterlimiet toch verhogen

Twitter gaat zijn karakterlimiet waarschijnlijk toch verhogen, en wel naar 280 tekens per tweet. Daarmee wordt momenteel geëxperimenteerd met een kleine groep gebruikers.

De limiet van 140 tekens is ooit gekozen omdat berichten ook met sms moesten kunnen worden verstuurd. Wel had Twitter al maatregelen genomen zodat bijvoorbeeld links of plaatjes niet meegeteld zouden worden.

De uitbreiding zou alleen gelden voor talen die onder meer het Latijnse en Arabische alfabet gebruiken. In het Japans, Chinees en Koreaans kunnen gebruikers meer tekens kwijt. Het verschil is volgens Twitter duidelijk terug te zien in de verzamelde gebruiksdata. Zo bevat slechts 0.4 procent van de Japanse tweets 140 tekens, waar in het Engels liefst 9 procent de volledige capaciteit gebruikt. Daarnaast zijn Engelse berichten (34 tekens) meer dan twee keer zo lang als de Japanse (15).

De kracht van Twitter zit in de bondigheid van de berichten, zo laat het platform weten. Twitter denkt dat het uitbreiden van de berichten hier geen afbreuk aan doet, immers ook nu blijven de berichten relatief kort.

Op welke termijn Twitter zijn limiet verhoogd is niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond