Deel dit artikel
-

Twitter vandaag naar de beurs voor 26 dollar

Twitter gaat vanmiddag naar de beurs tegen een openingskoers van 26 dollar.De circa 70 miljoen aandelen moeten meer dan 2,1 miljard dollar (1,5 miljard euro) opleveren. Het microblog maakte de prijs geheel in stijl per tweet bekend.

Twitter maakt vanmiddag om half vier Nederlandse tijd zijn debuut aan de New York Stock Exchange onder de noemer TWTR. Vermoedelijk is pas een uur later echt duidelijk hoe de koers het gaat doen. Het bedrijf heeft nog eens 10,5 miljoen aandelen achter de hand als er vraag naar is. Het wordt in elk geval spannend. Menigeen denkt terug aan de rampzalige beursgang van Facebook vorig jaar. Toch is de koers van Facebook inmiddels ver boven de de introductiekoers uitgestegen en het bedrijf boekt goede resultaten.

De vraag of Twitter de verwachtingen wel kan waarmaken. De waarde van de onderneming is doorgaans tien keer de jaarwinst. Maar  Twitter maakt nog verlies en wordt gewaardeerd op een kleine dertien miljard dollar. Waar een gemiddeld Twittergebruiker zestig dollarcent aan advertentie-inkomsten opbrengt, is dat bij Facebook ruim het dubbele.

Wim Zwanenburg, analist van Stroeve & Lemberger, noemt de beursgang van Twitter gisteren bij de NOS een zeepbel.

De oprichters van Twitter hoeven zich geen zorgen te maken. Medeoprichter Evan Williams zal met een belang van twaalf procent iets van 1,4 miljard dollar binnenslepen. Bestuursvoorzitter Peter Fenton kan uiteindelijk 789 miljoen dollar cashen. CEO Dick Costolo eindigt onderaan met 192 miljoen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond