Deel dit artikel
-

Uber breidt uit naar hele Randstad

Taxidienst Uber breidt zijn werkterrein uit naar de hele randstad. De minimale ritprijs van buiten de grote steden gaat naar twintig euro.

Tot op heden was Uber enkel beschikbaar in de grote steden en konden geen ritten van de ene naar de andere stad worden geboekt. Dat verandert per vandaag.

Vanaf deze donderdag kunnen er ook ritten tussen grote steden worden geboekt en vanuit kleinere plaatsen. “Omdat de gemiddelde aanrijdtijd langer is, geldt een minimale ritprijs van twintig euro”, laat het bedrijf aan zijn klanten per e-mail weten.

In Nederland zijn enkel UberX en UberBLACK beschikbaar. In een aantal andere landen mogen ook particulieren ritten verzorgen onder de vlag van UberPOP. Dat is in Nederland verboden. Die belemmering valt weg zodra Uber niet enkel mensen maar ook goederen gaat vervoeren, een trend die in de VS reeds is ingezet.

Op 24 mei is Uber-CEO Travis Kalanick in Amsterdam voor Startup Fest Europe, een event dat Emerce organiseert. Die dag zal ook Applebaas Tim Cook en de voormalig CEO van Google Eric Schmidt aanwezig zijn, evenals onder meer premier Rutte, een van de oprichters van Airbnb en eurocommissaris Andrew Ansip.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond