Deel dit artikel
-

Uber Nederland stopt definitief met UberPOP

Uber stopt met UberPOP in Nederland, ook voor vaste klanten. Het bedrijf wil niet langer risico’s lopen nadat de dienst illegaal werd verklaard door Inspectie Leefomgeving en Transport.

UberPop wordt stopgezet ‘omdat de dienst een belemmering vormt voor een constructieve dialoog over modernisering van bestaande wet- en regelgeving’, aldus Uber in een verklaring.

Wat ook meespeelt zijn de hoge kosten die vastzitten aan het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen om taxichauffeur te worden. Daarmee volgt Uber Nederland het voorbeeld van de Duitse tak, die zich met UberPOP uit drie grote steden heeft teruggetrokken.

Na de veroordeling door de rechter betaalde Uber nog gewoon de boetes van chauffeurs.

Begin november leek het er nog op dat Uber naar Eindhoven zou komen. Wethouder Jannie Visscher (SP) besprak op een bijeenkomst van de Eindhovense Kwaliteitskring Taxi een plan voor een experiment met een variant op de taxi-app, waaruit taxichauffeurs de conclusie trokken dat het om Uber ging.

Het bedrijf stopt niet volledig. De diensten UberBlack, UberLux en UberX, met chauffeurs die over een taxivergunning beschikken, blijven beschikbaar.

CNV Vakmensen reageert positief op de beslissing van uberPOP om de omstreden taxidienst te staken. ‘Er komt een eind aan illegale praktijken, die de werkgelegenheid van taxichauffeurs bedreigen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond