Deel dit artikel
-

Unibet hoeft verlies Nederlandse gokker niet te vergoeden

Een Nederlander die een groot geldbedrag heeft verloren met gokken bij het op Malta gevestigde Unibet krijgt dat geld niet terug. Als argument voerde de man aan dat hij werd omgeleid via Nederlandse site naar een buitenlands domein en Unibet in Nederland geen online gokvergunning heeft.

De man blijkt volgens het vonnis van het Gerechtshof Amsterdam maar liefst 2,2 miljoen euro te hebben ingezet in een periode van ongeveer anderhalf jaar. Uiteindelijk bleef hij zitten met een verlies van 184.671 euro.

In februari 2012 werd hij opgenomen in een crisistraject van de GGZ Friesland. En in maart van dat jaar werd hij opgenomen op de afdeling intensive care van Verslavingszorg Noord Nederland voor de duur van drie weken. Hij heeft geldleningen moeten afsluiten bij vrienden en familie. Ook zijn relatie is stukgegaan.

De speler verwijt Unibet tegenover hem onrechtmatig te hebben gehandeld, door het ‘zonder vergunning gelegenheid te hebben gegeven tot deelname aan de kansspelen’. Ook zou Unibet geen nazorg hebben gegeven.

De vordering werd vorig jaar bij de behandeling door de rechtbank al afgewezen. Unibet stelde toen dat het bedrijf niet gevestigd is in Nederland en de Nederlandse rechter dus niet bevoegd is om over de kwestie te oordelen.

De rechtbank velde toch een oordeel met als argument dat Unibet op de Nederlandse markt werd gedoogd. De speler werd desondanks niet in het gelijk gesteld. De man had moeten weten dat er risico’s aan het spelen van online gok spellen verbonden zijn.

Ook het Hof trekt deze conclusie. Hoewel online gokken gericht op Nederland (nu nog) illegaal is, leidt dat niet tot nietigheid van een overeenkomst die spelers aangaan bij online gokken. En dus is Unibet niet verplicht enig bedrag aan de speler terug te betalen. Het Hof wijst onder meer op het feit dat de speler bovenmatige bedragen heeft ingezet, waaronder in één uur 243.250 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond