Deel dit artikel
-

Universiteit Maastricht en Provincie Limburg richten Brightlands Institute for Supply Chain Innovation op

Universiteit Maastricht en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen. Daartoe richten de UM en provincie het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) op. Dit instituut zal worden gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo en zal vanaf zomer 2019 operationeel zijn.

In Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven, evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.

Het juist afstemmen van vraag en aanbod stelt de sector voor complexe supply chain-uitdagingen, waarbij de diverse belanghebbenden ieder hun eigen belangen en percepties hebben. Ook in sectoren die niet primair logistiek van aard zijn, zoals voeding en gezondheid, wordt de rol van logistiek steeds prominenter. Innovatie is daarom noodzakelijk.

Het BISCI zal gaan werken vanuit een holistische visie op supply chain-management. Daarbinnen onderscheidt het BISCI vier invalshoeken: logistiek, operations, inkoop en marketing. Hoewel deze deelgebieden elk hun eigen wetenschappelijke basis hebben, raken ze in de praktijk meer en meer geïntegreerd en afhankelijk van elkaar. Het oplossen van logistieke vraagstukken middels een holistische en integrale supply chain benadering vergroot de kans op innovatieve oplossingen.

Het instituut jaagt slimme en duurzame supply chain-innovaties na door oplossingen voor vragen uit de markt te ontwikkelen die rekening houden met de volgende generaties. Co-creatie en samenwerking met het supply chain-ecosysteem staan hierbij centraal. Hierbij richt het instituut zich aan de aanbodkant op het leggen van verbindingen tussen de afzonderlijke Brightlands campussen en samenwerking met andere kennisinstellingen op het vlak van supply chain management.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond