Deel dit artikel
-

UPC komt begin 2011 met nieuwe settop box

UPC brengt volgend jaar een decoder op de markt die vanuit één kastje internet, tv, telefonie in het hele huis toegankelijk maakt. Het bedrijf maakt technisch partners bekend, met wie het ook 3D naar tv willen brengen.

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, gaat de nieuwe settop box samen met Samsung, Intel, NDS en Nagravision (Opentv) bouwen. Dat maakt het kabelbedrijf bekend  via een persbericht (PDF).

Het vooralsnog naamloze apparaat komt in de eerste helft van 2011 in Europa op de markt. UPC zegt dat het de eerste is die een zogeheten multimedia home gateway uitbrengt. In wezen koppelt het kastje alle digitale apparaten in een huishouden aan elkaar.

Mike Fries, directievoorzitter van Liberty Global, zei in een eerder interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC: “Gebruikersinterfaces moeten beter. Je moet video kunnen zoeken op de harde schijf van je decoder, op het web en elders in het huis. Het voelt alsof je op internet zit”

Binnen de nieuwe samenwerking zal Samsung de decoder bouwen. Intel stopt er zijn Atom CE Media-processor in en de ingebakken software is van NDS en Nagravision.

De interface wordt in Flash gebouwd, NDS Snowflake Interface (beeld).

De nieuwe settop box, het kastje dat naast de televisie staat, kan ook overweg met 3DTV. Daarmee bereidt UPC zich voor op nieuwe vormen van televisieprogramma’s. Vooralsnog worden 3D-beelden momenteel vooral in bioscopen vertoond. UPC houdt er enkel proeven mee, ook voor de pers om het grote publiek er warm voor te maken.

Deel dit bericht

2 Reacties

bastiaan

Ik ben benieuwd! Internet op TV vind ik zelf ultra-oninteressant aangezien een laptop(s), mobile en desktop dichtbij zijn bij mij. Maar bijv. de EPG en DVR toegankelijk maken via je computer en mobile zou tof zijn.En als UPC het echt wil gaan integreren, maak een app waarmee je makkelijk tv op je computer kunt kijken. Handig als je nog even bezig bent en toch wat voetbal oid wil meepakken.

frits bolkys

Dat gaat dus nog wel even duren. Ondertussen worden de eerste tv's (philips, sony, panasonic) al uitgerust met een decoder (die van het kabelbedrijf is dus overbodig, waar veel klanten veel geld voor hebben betaald) en nu internet toegang. Al moet je je bij die internet toegang niet veel voorstellen. De bedrijven bepalen wat zij toegankelijk maken. Dus een tv/computerscherm waar mijn tv, radio, multimediaschijf, email en internet op zijn aangesloten met kwaliteitbeeld en toegankelijkheid. Ik moet het eerst nog zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond