Deel dit artikel
-

Vakbond Frankrijk wint: magazijnen Amazon schalen af

Medewerkers in drie magazijnen van Amazon in Frankrijk hoeven enkel het hoogstnoodzakelijke werk te verrichten totdat het e-commercebedrijf alle benodigde veiligheidsmaatregelen heeft getroffen.

De werknemers maakten zich zorgen over hun werkomstandigheden en vakbond Union Syndicale Solidaires stapte daarom naar de rechter. Die gaf de vakbond gisteren gelijk.

Het praktische gevolg van de uitspraak is dat drie distributiecentra terugschakelen naar een laag toerental. De locaties in Montélimar, Chalon sur Saône en Douai zullen enkel nog essentiële items verschepen. Daar vallen zaken onder die te maken hebben met hygiëne en gezondheid. Met deze stap hoeven er minder mensen op de werkvloer aanwezig te zijn, waardoor ze met hun gezondheid minder risico’s lopen.

Union Syndicale Solidaires zegt dat het rechterlijke besluit de deuren opent voor meer vergelijkbare acties.

Als reactie op de uitspraak zou Amazon op het punt staan zijn zes magazijnen in Frankrijk tot einde volgende week te sluiten. In die tijd wordt geïnventariseerd of en welke maatregelen moeten worden genomen om de gezondheid van medewerkers te garanderen met aangepaste arbeidsomstandigheden.

Gisteren werd ook bekend, via bronnen van Business Insider, dat de Europese operationele baas van Amazon, Roy Perticucc, het bedrijf heeft verlaten.

Foto: Jeanne Menjoulet (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Blockchainkiller

Aan de ene kant ben ik niet zo voor zulke extreme overheidsbemoeienis binnen bedrijven maar aan de andere kant vind ik Amazon ook helemaal niks….

Ik negeer beide maar denk ik….

bert

Heerlijk die Franse Amazon soap. Geniet enorm van dat getreiter van de Franse overheid.
Wij zijn zelf te imbeciel om te zien hoe evil Amazon is, en dat hoe meer je daar bestelt, hoe stompzinniger het gemiddelde baantje in de straat bij jou en mij wordt. Gelukkig bestaan er nog treiterpolitici die big tech lekker aanpakken, helaas niet in Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond