Deel dit artikel
-

VARA wil geen dwangsom aan Pretium Telecom betalen

De VARA heeft een kort geding tegen telecombedrijf Pretium aangespannen om onder een dwangsom van 500.000 euro uit te komen. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.

VARA Kassa heeft op last van de rechter een item over Pretium moeten rectificeren met een dwangsom van twintigduizend per dag. Kassa maakte een nieuwe montage voor Uitzending Gemist, maar door een technische fout bleef het gewraakte item te zien op de Kassa-website. Pretium claimt daar nu de maximale dwangsom voor. Volgens de VARA heeft Pretium met opzet afgewacht met waarschuwen, om daardoor zoveel mogelijk schade te kunnen claimen. De VARA zegt de dwangsom van een half miljoen euro niet te kunnen betalen.

Net als de TROS heeft ook de VARA doorlopend ruzie met Pretium, aanbieder van telefonie via de vaste lijn van KPN. In VARA Kassa werd in totaal zes maal aandacht besteed aan de ‘laakbare verkoopmethode’ van het telecombedrijf. De omroep heeft het hoger beroep, de cassatie- en bodemprocedures allemaal gewonnen, maar  de uitzending van maart 2012, waarin aandacht is besteed aan ‘ongevraagde telefoontjes waarmee Pretium nieuwe klanten werft’, moest worden gerectificeerd.

De VARA-BNN hangt ook nog een miljoenenboete boven het hoofd vanwege online activiteiten. De omroep moet stoppen met het plaatsen van livestreams van 3FM op de websites van ochtendshow Giel! en de Coen & Sander Show. De NPO wil deze activiteiten niet. De VARA wil `eerst een goed gesprek’ met de NPO.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond