Deel dit artikel
-

VDL verkoopt occassions via marktplaats Tradus

De Nederlandse bussenfabrikant VDL Bus & Coach uit Eindhoven sluit een samenwerking met Tradus, een online marktplaats uit de OLX-groep. VDL gaat tien procent van de gebruikte bussen aanbieden via handelssite.

Voor VDL betekent de samenwerking, die vandaag ingaat, een uitbreiding van zijn verkoopapparaat. De onderneming werkte tot nu toe via de eigen website, verkoopkantoren en officiële merkdealers. Met Tradus stijgt het potentieel bereik met maandelijks vierhonderdduizend online passanten. De handelssite is gespecialiseerd in professionele voertuigen, variërend van bussen tot tractoren en van heftruck tot hooiwagen.

De Brabanders brengen de bussen in vanuit de afdeling die zich bezighoudt met aan- en verkoop van bussen. Dat staat naast de eigen productie. De belangrijkste afzetgebieden zijn Frankrijk, de Benelux, Duitsland en Italië.

Er staan momenteel 1.600 bussen op het handelsplatform.

Tradus is onderdeel van OLX, een bedrijf dat in tientallen landen tientallen classifiedssites exploiteert. Maandelijks trekken die 350 miljoen bezoekers. OLX is in handen van Prosus, het Amsterdamse beursgenoteerde beleggingsbedrijf van Naspers.

Foto: Northwest Transport (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond