Deel dit artikel
-

VEB: KPN nu serieuze overnameprooi

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, met 29,8 procent grootaandeelhouder in KPN, in de positie om het telecombedrijf over te nemen.

Ingewikkelde overnameregels die Slim ervan weerhielden zijn belang uit te breiden, zijn verdwenen, meldt de Vereniging van Effectenbezitters. Door overnameregels was het eerder erg ongunstig voor de Mexicanen een bod op heel KPN te doen. Hij zou in dat geval minimaal acht euro per aandeel KPN moeten betalen, terwijl de koers inmiddels circa 1,50 euro is. Vanaf 28 juni heeft Slim geen last meer van deze regel en is er alleen nog een relatief eenvoudig opzegbare afspraak met KPN dat Slim zijn belang niet zomaar zal uitbreiden.

De VEB: ‘Tot nu toe investeerde de Mexicaanse tycoon vier miljard euro voor een belang van bijna dertig procent in KPN. Mocht América Móvil (Slims bedrijf) een serieus bod doen van zeg twee euro – dat is een kleine veertig procent boven de huidige beurskoers – dan kunnen de Mexicanen door nog eens zes miljard euro bij te leggen de hele tent kopen.’

Volgens de VEB is KPN in elk geval een interessante overnameprooi geworden. In juni stegen de koersen van KPN en Ziggo al door overnamespeculaties. De telecommarkt schudt momenteel op zijn vesten door grote overnames. Zo heeft Vodafone een bod op Deutsche Kabel van tien miljard euro uitgebracht. Andere bedrijven zullen echter niet gauw een bod neerleggen voor KPN, omdat zij weten dat Slim met bijna dertig procent kan gaan dwarsliggen, vermoedt de VEB.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond