Deel dit artikel
-

Veel gedupeerden door faillissement Cadeaubox.nl

Het faillissement van Cadeaubox.nl deze week heeft mogelijk 20.000 particulieren en 1600 bedrijven gedupeerd. Hun tegoedbonnen lijken verloren. Sommige bedrijven schijnen als tegemoetkoming van gedupeerden de cadeaubox nog deels of als kortingsbon te accepteren, meldt de Consumentenbond.

Curator Wouter Korteweg laat Omroepwest.nl weten dat er naar schatting ruim 1,5 miljoen euro aan schuldenstaan. Hij heeft de site Faillissementcadeauboxnederlandbv.nl in het leven roepen, waar gedupeerden zich kunnen melden.

Formeel werkte Cadeaubox.nl met een Belgische licentie van The Goodlife Company en theoretisch zou een doorstart mogelijk zijn. Men heeft een netwerk van 450 verkooppunten in België en 600 verkooppunten in Nederland. Het product werd in 2010 in Nederland gelanceerd. Concurrenten waren Bongo en Vivabox. Woordvoerder Philippe Crols was toen nog optimistisch: ‘‘Aangezien Nederland bijna het enige land is in heel Europa dat nog niet vertrouwd is met dit concept, moet het weldra toch aanslaan. In België is dat destijds ook klein begonnen, maar nu is het een echte bom.’

De Consumentenbond kreeg begin deze maand opeens veel klachten van consumenten die de bonnen niet meer konden inleveren bij deelnemende winkels of bedrijven. Deze weigerden de bon omdat zij deze niet meer vergoed kregen van Cadeaubox.nl.

Deel dit bericht

26 Reacties

Caroline van der Voort

De gedupeerde kopers van de Bella Italia box kunnen nu hun Cadeaubox inleveren bij de Italiaanse Restaurants die aangesloten zijn bij Entrada Restaurants. Bij inlevering en bestelling van een twee of driegangendiner ontvangen ze een fles wijn van ’t huis. Deze kan direct genuttigd worden of meegenomen naar huis. Restaurants zijn La Galleria in Noordwijk, Kijkduin, Scheveningen, La Toscana in Noordwijk, Gusto in centrum van Den Haag en Solo Vino in Scheveningen. Reserveren kunt u via 070-3063658 of via sales@entrada-restaurants.nl

sylvia van den berg

we dachten leuk uit eten te gaan met de cadeaubox bon vorige week.Niet dus.Vooral erg lullig voor degene die hem ons gegeven heeft,geld weg. Waar kan je terecht met je kl acht,zie nergens een officieel adres..
s.r.van den berg

conny peters

voor mijn jubileum van de bewoners waar ik werk een overnachting vorstelijk logeren gekregen met cadeaubox waarde 245 euro nou weg geld gewoon diefstal en nu niets???????????????/ wat nu???

conny peters

J,F,Spruijtenburg,

Lelijke tegenvaller verheugd op verwendag overnachting met ontbijt in het Belgische land maar ook deze mensen van Sur Mer hebben nog veel geld van cadeaubox.nl te vorderen .

s.nouwens

Geachte heer.

Ik wilde graag een bootreisje maken, maar helaas ik kon niet terecht met mijn cadeaubox. Faillissement en wat nu.
Met vriendelijke groet
S.Nouwens.

R.P.F. Nahon

Aan een vriend van ons die 80 werd, restaurant + overnachtingsbonnen gegeven, die echter bij reservering niet meer werden aangenomen vanwege faillissement van uw bedrijf. Wat nu te doen? Kunnen deze bonnen op de een of andere manier nog worden ingeleverd. Graag uw antwoord.

Wilma

Nou ja zeg….. Wil ik mijn bon van cadeaubon verzilveren voor een een heerlijk wellness arrangement (welke ik voor mijn verjaardag in april jl, cadeau gekregen heb) is cadeaubon failliet!

Mr X

met gemiddeld 75 euro p.p. aan schuld kun je donderop zeggen dat ze niet zorgvuldig met hun bedrijf en middelen zijn omgegaan. Wellicht is het zelfs meer dan dat, ik hoop dat de ‘ondernemers’ in kwestie met de billen bloot moeten.

Sandra

Ik heb er nog 20 ongeveer liggen,
Van 25 tot 300 ero ongeveer…
Nou leuk dan…
En nu?

mary navis

Wij hebben een cadeaubox Logeren aan het Water gekregen van onze kinderen is er nog een mogelijkheid deze ergens te besteden?

Janet

Mijn dochter heeft een fotoshoot gekregen voor het behalen van haar diploma ter waarde van €50 Ze had zich hier zo op verheugd.
Bel je voor een afspraak krijg je te horen dat cadeaubox failliet is. Wat nu ?

Janny van de kraak

ik ben vreselijk boos , wij moeten er allemaal hard voor werken
en dan gebeurd er dat.
Waar is het geld gebleven ????

Wie is er vandoor gegaan met het geld ?????

brenda verseput

Nou ik heb er eentje gekregen voor de kerst en wou vandaag 9-7 gaan genieten van mijn sweet box. Krijg ik dit weer . ECHT WAAR WAT EEN BAGGERZOOI. IS ER DAN NIETS MEER TE
VERTROUWEN

Ans Brom

we hebben een fietsweekend gekregen van de kinderen!weet iemand of deze nog ergens te besteden is?

waar kan ik nu mijn bon inleveren luchbon

waar kan ik nu terecht er is wel een site in het leven geroepen maar hier vind ik niet wat ik verder moet doen om alsnog de lunchbon in te leveren

sonja kolman

Zie reactie hierboven

M.L.Ooykaas

Mijn man en ik hadden van de kinderen een lunch bon gekregen en nu blijkt dat ik hem niet meer in kan leveren.Het geld van de kinderen weg en dat vind ik heel erg kan het niet inleveren.

corry

ook wij hebben nog 2 bonnen. een lunch bon en . een dagje weg. door gezondheids problemen nog niét gebruikt. nou niks dus dat is echt balen. weg geld, en weg leuk dagje uit. je kan ook nergens meer van op aan. is er nu niks meer aan te doen?

Gert

Leuke beauty & wellness box van mijn gekregen voor mijn 50ste verjaardag. Morgen vrij genomen en zou bon nu activeren voor een saunadag bij de Veluwse Bron…….kom er nu achter dat ik alleen oud papier in handen heb. Sneu voor de kinderen. Hebben geld uitgegeven voor niets…..

Corry

Fijn, dacht je voor je 40 jarig huwelijk gebruik te kunnen maken van de gegeven cadeaubon, helaas wij zijn failliet.

Jammer voor het uitgegeven geld.

ilona

schandalig, ik had er twee gekocht om lekker met mn zusje te kunnen relaxen in de sauna… datum geprikt en alles…
als het geld me nu op de rug zou groeien… maar de klantren worden er nu weer de dupe van?
moeten wij de schulden dan betalen?

C.de Jong

We vinden het jammer dat we hoorde dat de cadeau bon die we van dochter hebben gehadt niet meer geldig is!???? Graag hopen we dat er een op lossing is voor dochter lief haar geld of een ander idee vinfen we ook goed. Afz. Cor de Jong

Peggy

Ik hoop dat er snel een oplossing komt. Heb heel hard gewerkt hiervoor en wilde mezelf eens goed verwennen met deze bon. Heb niet meegekregen dat dit bedrijf failliet is gegaan. Dus lekkere domper.
Is er ergens een mogelijkheid deze bon nog in te wisselen?

Hanneke

Ik heb me nichtje in maart 2013 een high tea voor 2 cadeau gedaan. Die wilt zij nu met mij gaan doen. Lees ik dit.. :(:(
Hoe word dit opgelost?? Nu is mijn geld gewoon weg.. voor niks..

petra

Ik durf het mijn vrienden niet te vertellen hoe lullig ons cadeau omdat we beide 50 zijn geworden.

brenda verseput

Nou de currartor heeft mij gemaild mag gewoon fluiten naar die klote zooi. Dag geld. en dag het idee van een kadoo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond