Deel dit artikel
-

‘Veel webwinkels niet voluit bij Black Friday en december’

Minder dan de helft van de webwinkeliers verwacht de resultaten van Black Friday en de decemberpiek van 2019 te overtreffen. Daarom doet 33 procent van de ondernemers niet mee aan het reclamegeweld in die laatste weken van het jaar.

Dat komt naar voren in een onderzoek onder vierhonderd webwinkeliers in het VK en de VS. Technologiebedrijf Yieldify ondervroeg ook tweeduizend consumenten naar hun aankoopintenties. Een derde van hen zegt juist meer te willen uitgeven tijdens de winkelfestijnen die november en december voor hen kleuren. Achttien procent schroeft de cadeaubudgetten naar onderen bij.

De belangrijkste reden voor webwinkeliers om terughoudend te zijn met najaarscampagnes is het gebrek aan vraag. Dat zegt een kwart van de respondenten. De tweede reden is de toegenomen concurrentie, wat de prijzen opdrijft in een situatie die zich juist kenmerkt door lagere marges.

Los hiervan is zeventig procent van de winkels vrij laat begonnen met zijn inkopen voor het piekseizoen. Een jaar geleden was dat nog maar zeventig procent.

Veel van het negatieve sentiment is toe te schrijven aan het coronavirus. Yieldidy, dat reclametechnologie levert, stelt juist dat het gat tussen vraag en aanbod kansen biedt voor winkeliers die wel meedoen aan het reclamegeweld in die laatste weken van het jaar.

Foto: budhazt (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Maurice

Ik ben erg benieuwd naar de uitkomst hiervan. Traffic is behoorlijk aan het teruglopen en weet ik ook niet of mensen nu massaal naar de stad gaan voor korting.

Maurice

Met name dat de mondkapjes nu ook advies krijgen.

Maurice

Niet te vergeten is de 2e golf die nu in opmars is,
Wellicht gaat er wel veel meer naar online.
Op gs1 zag je ook een mooi artikel erover:

Omarm de mogelijkheden van online verkopen
De webwinkels hebben meer kunnen omzetten, maar het is vooral de combinatie van winkel en online verkoop die de sterkste groeicijfers laten zien. Waar oorspronkelijk ongeveer 85% van elke euro in traditionele retail werd uitgegeven, zien merken door de uitbraak van het coronavirus nu “dubbele cijfers” groei in hun online omzetten. Kortom, wie tegenwoordig een product wil verkopen, kan niet meer zonder een online winkel.

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen via online verkoopkanalen hun producten aanbieden. Meeliften op de Bol.coms, Amazons en Alibaba’s van deze wereld is dé manier om je online verkopen een boost te geven. Volgens een onderzoek van Shopping Tomorrow start maar liefst 73% van alle Nederlandse consumenten hun zoektocht voor een product op een marketplace zoals bol.com of Amaz

Maurice

Veel winkeliers doen te weinig met online:

Overbrug fysieke en digitale wereld
Bedrijven profiteren van de voortdurende groei in online aankopen door de consument. Maar hoe gaat het verder in de winkels? De fundamentele verandering van winkelen zit in het koopgedrag van consumenten. Winkels zijn ‘the place to be’ om te inspireren, online is er voor de gerichte aanschaf en herhalingsaankopen.

Ook uit recente cijfers van het CBS zien we dat de verkopen van in Nederland gevestigde webwinkels in het eerste kwartaal van 2020 20,2 procent hoger is dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bij de internetverkopers kan onderscheid worden gemaakt tussen pure webwinkels en ‘multichannelers’. De omzet van pure webwinkels was in het eerste kwartaal van 2020 18,8 procent hoger dan een jaar eerder. Bij de multichannelers was de online-omzet in deze periode 22,3 procent hoger

Maarleveld: “We verwachten dat de verschuiving naar online verkopen niet tijdelijk is. Mooi om te zien dat traditionele winkelketens die geïnvesteerd hebben in hun online kanaal nu het meest profiteren. We leven immers in een verbonden wereld. Het gaat in de toekomst vooral om het overbruggen van de fysieke en digitale wereld. De link tussen technologie, consumenten en bedrijven is dat de identificatie van alles mogelijk maakt. Daarom hebben we die GS1 standaarden nu en in de toekomst hard nodig.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond