Veertig miljoen voor internetradio Bacardi

Drankfabrikant Bacardi investeert wereldwijd 40 miljoen dollar in internetradio. De wereldomspannende dancezender zal zowel via het web als de mobiele telefoon zijn te beluisteren. B Live Radio zendt muziek uit van dansfeesten uit verscheidene landen. Het eerste Nederlandse feest vindt in september plaats.
Bacardi probeert zijn rumdrankjes breder onder de aandacht te brengen van het jong volwassen uitgaanspubliek en investeert tientallen miljoenen dollars in een internetradiostation. Het bedrijf anticipeert op verregaande digitalisering van het medialandschap en maakt de zender zowel op het web als op mobiele telefoons beschikbaar, met Bacardibliveradio.com als startpunt.
Vorige week nam het drankbedrijf in Amerika en Engeland de muziesite B Live Radio in gebruik. De Nederlandse campagne wordt op dit moment nog uitgetuigd, aldus een woordvoerster van het bedrijf. "Op B Live zenden we muziek uit van bekende DJ's, muziek die ook tijdens onze dansevementen Bat Beats te horen is." Bacardi is geen eigenaar van de muziekrechten en moet in alle B Live-landen auteursrechten afdragen over de gedraaide muziek. De woordvoerster: "In september vinden ook de eerste B Live dance events plaats."
De mobiele dancezender van Bacardi is vooralsnog een dure aangelegenheid. Aangezien Bacardi geen samenwerkingsverbanden sloot met lokale mobiele telecombedrijven draaien luisteraars zelf op voor de kosten van het dataverkeer.De prijzen voor mobiel dataverkeer lopen al snel in de euro's per minuut. Een uurtje mobiel Bacardi-internetradio is al snel duurder dan een luxe vloeibare cocktail van rummerk.
Om muziek op hun mobieltje te kunnen luisteren, moeten danceliefhebbers software downloaden en installeren op hun telefoons. Die telefoons dienen datanetwerken als Gprs, Edge en Umts te ondersteunen en bovendien het installeren van externe toepassingen toestaan. Dat zijn volgens Bacardi zo'n 50 telefoontypen met de besturingsystemen Symbian, Microsoft Smartphone en verscheidene PDA's.
Het Singaporese bedrijf Sydus levert de technologie om audio zodanig te converteren dat mobieltjes ermee overweg kunnen. De Engelse ondernemingen Broadchart en Think Espionage en het Amerikaanse Blumodus verzorgen de daadwerkelijke aflevering van de muziek op de mobiele netten.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
5 Reacties
KeesLuna
talpa project?
Olivier
Okay dus voor Bacardi is het een erg duur project en vervolgens moet de consument zich ook nog "blauw" betalen. Ik had gewoon een paar mp3's met leuke concerten online gezet, vrij voor een ieder om op zijn mp3 speler te zetten .. het geld wat over is … precies, dank u wel.
Joris Piano
beste Olivier , laat Bacardi nu gewoon alle reguliere auteursrechten betalen in elk land en een voorbeeld zijn voor iedereen die plannen heeft met gebruik van muziek. Komt er ook geen gezeur met componisten/tekstdichters en muziekuitgevers etc. De wereld van mp3's neigt toch weer teveel naar het illegale en dat willen we toch niet, lijkt mij .
tawm
Het is toch weer ongelooflijk hoe er zo *ontzettend* veel geld in zo'n nog niet eens zo gek idee gepompt wordt, en dat ze het dan alsnog voor elkaar kunnen krijgen dat ik na 10 sec alweer weg was… Terwijl het leuke deuntjes waren en ik een internetradio-grootverbruiker ben… Wat dan wel het probleem is? De *kwaliteit*, ik gok niet hoger dan 96k… Al die miljoenen en dan bezuinigen op bandbreedte… zucht…
Koos Koets
Quote: De wereld van mp3's neigt toch weer teveel naar het illegale en dat willen we toch niet, lijkt mij. Sorry maar onder welke steen kom jij vandaan? Sindswanneer is het bestandsformaat bepaldend voor de legaliteit? Daarnaast zijn er ook zat musici die een ander business model hebben dan het verkopen van muziek via logge dure transporteurs, maar gewoon zelf de verkoop in handen nemen. Zo zijn er bands die hun muziek via mp3 uitbrengen en op basis van vrijwilligheid een bijdrage vragen.