Deel dit artikel
-

Vente-privee neemt branchegenoot Vente-Exclusive.com over

De besloten Franse e-commercesite Vente-privee neemt een meerderheid van 50,1 procent in zijn grootste concurrent Vente-Exclusive.com uit België. 

De Belgische aandeelhouders behouden de overige 49,9 procent en zullen de verdere ontwikkeling van Vente-Exclusive.com blijven leiden en ondersteunen.

In een persbericht spreken beide bedrijven over een ‘strategische samenwerking’. Volgens Stefan Tournoy en Léon Seynave, oprichters van Vente-Exclusive.com, kunnen zij door de samenwerking hun leden meer nieuwe merken aanbieden.

De overname is verrassend. Het was al wel bekend dat het Franse bedrijf Vente-privée.com wilde uitbreiden naar de Benelux. Met ruim één miljard euro omzet per jaar zijn de Fransen tien zo groot als de Belgische tegenhanger. Nu hoeft niet meer geïnvesteerd te worden in marketing voor de Benelux.

Vente-Exclusive.com noemde zich tot op heden marktleider in online privéverkopen van mode- en lifestyleartikelen in de Benelux. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van 90 miljoen euro bruto omzet.

Van de vier miljoen aangemelde leden in Nederland en België bezoeken enkele tienduizenden ‘topklanten’ de actiesite gemiddeld zo’n zestig keer per maand. Ze komen regelmatig terug voor de aanbiedingen die dagelijks vanaf zes uur ’s ochtends online verschijnen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paquet Emmanuel

Beste Stefan,

ik hoop dat alles in orde is met jou en jouw familie !
Long time ago (Casius en dan nog …)

Graag zou ik u op korte termijn in een face-to-face meeting willen treffen aub ?!

Mvg,Manu

0498 56 46 91

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond