Deel dit artikel
-

Verdachten van oplichting via Marktplaats voor de rechter

Vanaf vandaag staan in totaal 14 verdachten voor de rechter omdat ze via Marktplaats graafmachines en tractoren aanboden, maar deze niet leverden.

De verdachten gingen volgens het OM geraffineerd te werk en pasten voortdurend hun werkwijze aan op Marktplaats. Hierdoor hebben ze meer dan 78 slachtoffers kunnen maken.

De slachtoffers dachten een koop via Marktplaats geregeld te hebben, maar kregen uiteindelijk geen waar geleverd en zijn benadeeld voor duizenden euro’s. De bedragen variëren van 1000 euro tot 12.500 euro per slachtoffer. Het totale benadelingsbedrag is ruim 350.000 euro.

De behandeling van de strafzaak staat deze week gepland bij de rechtbank Noord-Nederland in Assen. De verdachten zijn in eerste instantie in augustus 2015 door de rechtbank in Assen geschorst uit de voorlopige hechtenis. Begin 2016 ontstond de verdenking dat de hoofdverdachten zich wederom schuldig maakten aan marktplaatsfraude. Zij zijn daarop in mei 2016 opnieuw aangehouden. Deze hoofdverdachten zijn in januari 2017 uit de voorlopige hechtenis geschorst door de rechtbank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond