Derp

Verkoop van Google-laptop Chromebook van start

De verkoop van Google-computers op de consumentenmarkt is van start gegaan. In de Verenigde Staten gingen de eerste laptops over de toonbank. In Nederland loopt de voorinschrijving nog.

Een betrekkelijk goedkope laptop die vrijwel alles kan wat andere computers kunnen, maar dan wel gebouwd op Google-software met beperkte lokale opslagcapaciteit. Dat is het concept dat Google met zijn Chromebooks in de markt wil zetten.

Gisteren begon in Amerika bij Best Buy en Amazon.com de verkoop van de Chromebooks die Samsung en Acer bouwen op basis van het besturingssyteem Chrome. Daarbij geldt de web browser als het uitgangspunt voor de complete bediening van de computer. Alle handelingen, bewerkingen en opslag vindt plaats op externe servers via draadloos internet.

De ingebouwde downloadwinkel Chrome Marketplace bevat ondertussen rond de 1.000 programma’s die direct vanuit de browser zijn te installeren. De meeste software is gratis, voor sommige webprogramma’s moet worden betaald.

In Nederland gaat de verkoop binnenkort van start bij Laptopshop.nl, onderdeel van Coolblue. Belangstellenden kunnen zich al wel inschrijven om voor 399 of 449 euro een Chromebook te kopen. De dure versie bevat een 3G-antenne, de goedkopere enkel een WiFi-antenne.

De bereikbaarheid van externe servers blijkt direct de achilleshiel van de Google-laptop. Thuis en op kantoor is vaak wel WiFi aanwezig, maar voor ambulante arbeiders is het een hele klus om tijdens hun reis doorlopend via WiFi verbonden blijven. Hotspots zijn verre van landelijk dekkend aanwezig. Voor David Pogue, columnist van de NY Times, was dat zo frustrerend dat hij zijn Chromebook na een week verplicht gebruik direct aan de wilgen hing.

Google komt deze zomer nog met offline support voor e-mail, tekstverwerking, spreadsheets en de agenda.

Het bedrijf presenteerde de werking van Chromebooks onlangs als volgt:

Weblog Engadget produceerde de voglende recensie:

4 Reacties

Ik vind het wel grappig dat ze zo blij is met de knop waarmee je een webpagina automatisch kan vernieuwen… Die was er gewoon altijd al met F5, dus ik snap even niet waarom ze daar zo blij is… Onder welke steen heeft ze geleefd zou je je bijna afvragen…

Daarbij zitten er best wel wat dingen in die van Apple dat vind ik dan wel weer grappig!

Ik vind het wel een erg mooi ding!

Ik vind de Samsung variant van de chromebook echt geweldig, ga hem zelf ook zeker aanschaffen. Deze laptops zijn ideaal voor huis tuin en keukengebruik en ik hoop dat dit chrome os aanslaat ze blijven ontwikkelen, dit kan namelijk uitgroeien tot iets erg moois.

Ik vind het ook wel een mooi ding maar:

Waarom laten ze niet zien dat ie in 8 sec opstart?
Waarom klikken ze Youtube niet aan?
Is die app-shop net ‘zo handig’ als bij mijn android-tablet,ik mag daar dus niet in van Google ondanks dat hij verkoopt als een gek, die winkel waar ik em kocht had er net weer 1000!! besteld
Met Windows kan je ook de klep van je laptop sluiten waarnaar hij direct aan gaat

Enigste voordeel is het matte scherm, het lijkt of ze in NL alleen nog maar laptopss en TV’s met irritant glimmende schermen verkopen, spiegels met internet noem ik ze

of nie dan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug