Deel dit artikel
-

Verkoopgeruchten Yahoo ‘grotendeels onzin’

De kans dat Yahoo in de etalage wordt gezet, zoals The Wall Street Journal deze week suggereerde, is niet erg groot. Website Re/code, met goed bronnen binnen het Amerikaanse internetbedrijf, kenschetst de geruchten als ‘uit de lucht gegrepen’.

Ook blijft het huidige bestuur pal achter CEO Marissa Mayer staan, schrijft de site.

Het Yahoo-bestuur komt elk jaar rond december bij elkaar om de grote lijnen uit te zetten. Dit keer krijgt vooral het afkoppelen van het Alibaba belang de aandacht. Daarover zijn nog enkele fiscale onzekerheden, maar de bedoeling is om het miljardenbelang in januari te verzelfstandigen. Het nieuwe bedrijf Abaco Holdings krijgt dan een eigen CEO die ook al benoemd schijnt te zijn.

Yahoo wil wel vasthouden aan zijn belang in Yahoo Japan. Daarnaast zouden er plannen om enkele afdelingen te sluiten of verder af te slanken.

Forbes schetste onlangs een beeld van onvrede bij het bedrijf. Met name de activistische belegger Starboard zou hebben aangedrongen op de verkoop van Yahoo search en de advertentie-activiteiten. Forbes concludeert dat er ondanks Mayers inspanningen geen wezenlijke verandering bij Yahoo heeft plaatsgevonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond