Deel dit artikel
-

Verkopen iPhone 8 ‘anemisch’

De koers van het aandeel Apple heeft een gevoelige tik gekregen na berichten over tegenvallende verkopen van de iPhone 8. Die berichten komen van Amerikaanse telecomaanbieders.

De topman van Rogers Communications, de grootste mobiele aanbieder van Canada, noemde de verkopen zelfs ‘anemisch’ (lijdend aan bloedarmoede). Ook Verizon en AT&T zien een daling vergeleken met vorig jaar, maar verwachten dat de verkopen aan gaan trekken zodra de iPhone X beschikbaar is.

Kennelijk willen gebruikers dat veel duurdere toestel eerst afwachten alvorens hun keuze te bepalen. De perceptie is ook dat de iPhone 8 niet heel veel heeft toe te voegen aan het vorige model.

Uit Taiwan komen inmiddels berichten over een fors bijgestelde productie.

Naar verluidt wil Apple volgend jaar toestellen uitbrengen met functies van de iPhone X, maar dan toch zeker 100 euro goedkoper. Dat zegt de Chinese Economic Daily op basis van bronnen uit de toeleveringsketen.

Deel dit bericht

9 Reacties

René

Met zulke exorbitante prijzen doet Apple zich wel degelijk de das om, inmiddels zijn de andere merken minstens even goed of beter en de prijzen stukken betaalbaarderen, €1000,- + voor een telefoon!?!?!, Ik heb een Huawei voor minder dan €250 aangeschaft, was een enorme Apple gek, ben na 10 jaar ‘genezen’
Met Steve Jobs overlijden, is de neergaande spiraal ingezet

Zweitse

Apple prijst zichzelf uit de markt.
Het is erg gehypt en vertoont bijna religieuze trekjes. Ook het feit dat Apple volhoudt aan eigen aansluitingen en het afschaffen van de mini-jack voor de koptelefoon laat een houding zien van: wij bepalen wel wat goed voor jullie is.
Dat bepalen we zelf wel.

Cor Broumels - Prive

Thans in het bezit van de iPhone 8plus.
Prima toestel. Alle waarde naar gelang………….
Gr. C. Broumels

E van Eijk

Zit te wachten op de I phone X ,ben er ook voor aan het sparen,vreselijk duur.Wil meteen betalen,omdat ik geen zin heb in een BKR registratie.Maar echt een rib uit mijn lijf,had zulke hoge prijzen niet verwacht.Maar nu ga ik er ook voor,en meteen goed,dan maar geduld en nog even doorsparen .Hoop dat de I phone x het waard is

JB

weer een toestel dat er exact t zelfde uitziet. nog steeds LCD. en dan de X toevoegen met wel deze features maar hier een record prijs voor vragen. ze maken echt mooie spullen maar deze prijzen zijn niet meer te rechtvaardigen.

na 8 jaar iphone nu een S8 aangeschaft. veel betere prijs kwaliteit verhouding. en ik zie in mijn omgeving meer mensen die dit soort keuzes maken. Ik ben dan oom heel benieuwd naar de eerste officiele verkoopcijfers…..

Edward

Ik heb de iphone 4 en 6 plus gehad, 2 toptoestellen. Heb de 8 afgewacht maar de specs zijn zwaar teleurstellend. De 8 is hopeloos verouderd en kan zich niet meten met de duurste lg, htc, samsung etc. En toch is deze nog iets duurder. De Iphone X is gelijk aan de andere merken vwb ontwikkeling en technologie en daar betaal je omgerekend zo, n 500 euro meer voor want apple noemt de iphone x premium. De iphone x had gewoon de iphone 8 moeten zijn voor 900/ 1000 euro, dan was er niets aan de hand geweest. Een hoop apple fans zijn verblind en kopen sowieso apple ook al worden ze afgescheept met een produkt die al 3 jaar verouderd is. Ze geloven die onzin van exclusiviteit en beter dan de rest. Zed ij willen graag tot de apple community horen. Kijk gewoon naar de specs en je weet het antwoord al . Helaas veel apple kopers doen dat niet. De 8 is alleen interessant als je nog geen iphone 6 of 7 hebt of een vergelijkbaar android produkt. Voor mij geen apple meer of ze moeten de klant weer geven waar je voor betaalt.

Yusuf aydogan - Shell

Samsung s8 heeft veel betere specs dan de iPhone 7 oh bedoel de iPhone 8(bijna geen verschil)

johnny

lijkt me duidelijk, ik wacht ook op de iPhone X.
350 euro meer is toch geen probleem voor iets wat je heel de dag door gebruikt.
en ik zou me ook voor mezelf voor kunnen stellen dat ik in de toekomst om de 2 jaar een nieuwe telefoon koop in plaats van elk jaar.
Gemiddeld koop ik ook niet elk jaar een ander huis, auto, meubels of vrouw 😉

JB

elk jaar je iphone upgraden is sowieso zinloos, daar zijn de verbeteringen te minimaal voor…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond