Deel dit artikel
-

Vervolg Wieowie.nl met woningen, hotels en vacatures

De personenzoeker Wieowie.nl heeft nu een betaald abonnement en verdient aan verkeer voor Telefoongids.nl. Exploitant Centroid Media biedt met opvolger Huizenvinder.nl particulieren en makelaars gratis plaatsing aan, en zet een serie ‘verticals’ in de markt, zoals voor hotels en vacatures.

Wieowie.nl is in vrij korte tijd bekend geworden. Sinds de opvallende start in oktober is er eerst een bedrijvenzoekdienst aan toegevoegd waarmee data van ondernemingen en werknemers van (zakelijke) profielsites naar boven komen

Inmiddels is er Hotelvinder om de goedkoopste overnachtingen te vergelijken van Hotels.nl, Booking.com, Weekeindjeweg.nl en HotelSpecials.nl. "Weekendjeweg.nl is bijvoorbeeld een stuk duurder vanwege garantieregelingen en boekingskosten. Wij maken dat soort dingen inzichtelijk", zegt directeur Bart Kappenburg van Centroid Media in Groningen.

De vraag is of Weekeindjeweg.nl dit toelaat. Kappenburg: "Kan de bezoeker zoveel informatie vinden waardoor een doorklik niet meer nodig is, dan gaat de informatievergaring te ver. Maar wij creëren een win-win situatie. De hotelaanbieders profiteren van een extra kanaal met gericht verkeer."
Hotelvinder.nl verdient aan de geboekte hotelovernachtingen door bezoekers. Ze ontvangt een commissie over de boekingswaarde.

Afgelopen week was Huizenvinder.nl aan een tweede versie toe. De interface is verbeterd en de zoekopties zijn uitgebreid. Er volgt een officiële herlancering. Kappenburg over de belangrijkste vernieuwing: "Huizenvinder.nl 2.0 bindt de strijd aan met de huizensites. Wij kiezen voor een radicale aanpak: gratis huizen aanbieden voor makelaars en particulieren. Dit is uniek in Nederland. Van Speurders en Marktplaats tot Jaap en Funda; je betaalt voor het neerzetten van je huis en bij ons is dit nu gratis."

Gratis is nooit voor niks. Het verdienmodel van Huizenvinder.nl: voor 20 euro kun je je huis bovenaan in een zoekresultaat plaatsen. Hypotheekaanbieders adverteren en kopen data. We hebben 130.000 huizen waaruit een hypotheekaanbieder nieuwsbrieven maakt met nieuw aanbod. Wordt een woning verkocht dan is dat weer interessant voor bijvoorbeeld energie- en internetleveranciers."

Adressen van verkochte woningen volstaan dan. Met IP-nummers doet Centroid niets volgens Kappenburg, niet bij Wieowie noch bij de andere zoekdiensten: "Dan zouden we wel problemen krijgen met het College Bescherming Persoonsgegevens."

Het is wel een actueel onderwerp nu de Europese Commissie zoekdiensten wil binden aan een beperkte opslagperiode voor data. Kappenburg zegt de data op IP-nummer niet nodig te hebben om inkomsten te verhogen. "Centroid heeft vanaf dag één in de zwarte cijfers gezeten en er werken nu enthousiast team van 7 mensen aan de verbetering en uitbreiding van onze portfolio."

Abonnementen

Bij de lancering van Wieowie.nl kwamen er enkele verbolgen reacties over privacyschending en zoekdienstvervuiling. Kappenburg pareerde die. Wat is de privacyinvloed? Hij beweert nu: "Niets. Het enige wat wij doen is het combineren van wat er over personen te vinden is, zonder gevolgtrekkingen. We doen niets anders dan het centraal weergeven."

En als het CBP optreedt? "Iedereen kan handmatig zelf zoeken en komt dezelfde gevolg uit. Lijkt eng, maar er wordt niets extra gedaan." Het CBP overweegt om Hyves en andere sociale diensten te vragen om geen zoekdiensten mee toe te laten om te voorkomen dat er eenvoudig persoonsgegevens traceerbaar zijn. Kappenburg vreest dat niet:

"Er komt een nieuwe dienst aan, Open Social, waarmee uitwisseling van persoonlijke data tussen profielen voor personen eenvoudiger wordt. Hyves zelf heeft ons gevraagd om te koppelen via een API en niet meer via een spider te zoeken. Daarmee halen we persoonlijke informatie op van personen die hebben aangegeven die informatie te willen openbaren voor een ‘niet-Hyver’. Wieowie wordt dan gezien als een ‘niet-Hyver."

API’s in plaats van een spider gebruikt Wieowie  ook inmiddels met Schoolbank, Telefoongids, Netlog, Xing en YouTube. "Met Telefoongids hebben we een samenwerking want die krijgt veel verkeer van ons en kan weer meer reclame vertonen. Wij delen in de opbrengst met het verkeer dat we aanleveren."

En er is een tweede verdienmethode, met de content: "Wat opviel is dat er een aantal gebruikers tussen zat die honderden namen per dag opzochten. Dat is eigenlijk niet de bedoeling van Wieowie. Sinds vorige week is er een limiet van 15 zoekopdrachten. Daarboven draai je een 0900-nummer 1,50 euro voor opnieuw 15 zoekopdrachten. Of je neemt een abonnement van twee tientjes per maand en kan dan ongelimiteerd gebruikmaken van WieOWie en krijg je data zoals een eigen zoekhistorie."
De verkoop loopt nu tien dagen met dagelijks gemiddeld een tiental abonnementen, vooral van recruiters en incassobureaus. Kappenburg: "het abonnement zal worden uitgebreid met geavanceerdere zoekfilters op bijvoorbeeld leeftijd en plaats, en het makkelijk aan- en uitzetten van bronnen waarin je zoekt."

Veel start-ups eindigen als white label leverancier omdat ze met software meer kunnen verdienen dan op het web. Zo ver is het met Centroid nog niet. Wel heeft zich een mogelijk grote licentieafnemer uit België gemeld die de Wieowie-gids wil aanbieden voor Belgische webklanten.

Bij Wieowie zijn de afgelopen maanden aantal nieuwe sites toegevoegd zoals Facebook, Xing, MySpace en de Telefoongids die landelijk zoekt op een achternaam. Wieowie is goed voor zes miljoen pageviews per maand, zegt de exploitant.

Wieowie.nl werkt uitstekend, maar verre van optimaal. Als ondergetekende zoekt op de eigen naam dan komen daar vele fouten uit: e-mail adres, telefoonnummer, Hyves-profielen, alle 20 YouTube resultaten en Netlog. Terwijl bij Schoolbank.nl de laatste van de zeven gelijkluidende uitkomsten juist is. Vreemd genoeg zijn de ‘facts’ wel juist toegeschreven. Dit is meestal de vrucht van het voorkomen van meer personen met dezelfde naam.

Kappenburg: "De zoeker trekt conclusies over het bestaan van een relatie tussen een zoekresultaat. Alle resultaten zijn exact de zoekresultaten die je zult zien op alle afzonderlijke sites. Zodra we onze software conclusies laten trekken dan gaan we een grijs gebied in qua bescherming van persoonsgegevens."

Deel dit bericht

3 Reacties

Simon

Ik kom heel vaak op wieowie.nl terecht als ik naar iemand zoek bij google. Dan zijn de eerste vele resultaten allemaal wieowie. Maar als ik dan naar wieowie klik, wordt er helemaal niks gevonden over die persoon. Daar heb je dus echt niks aan. Denk dat ze 99,9 procent van hun bezoek uit google halen. Op zich prima, als er dan maar wel nuttige info op die site staat.

Veenendaal

Grappig de vorige reactie. Als voormalig nauw betrokkene kan ik stellen dat in eerste instantie de sites bedoeld waren om een goede dienst te leveren, en zeker niet op zoekmachine marketing. Pas toen bleek dat 90% van het bezoek na verloop van tijd via zoekmachines binnenkwam, is het plan gekomen om veel niche zoekmachines te bouwen en zo via google veel gratis bezoek binnen te trekken. Niet het gemak van de dienst kwam voroop te staan, maar optimaal bouwen voor zoekmachines. Vraag voor de grap eens kritisch aan Kappenburg als hij weer met een hallellujah verhaal komt hoeveel bezoekers terugkeren na hun 1e bezoek, en hoeveel bezoek hij uit google haalt. Klein tipje van de sluier: de bounce rate lag boven de 90 procent, het bezoek vanuit google boven de 85 procent.

Bart Kappenburg - Centroid Media BV

@Veenendaal Geen idee wie je bent (vanwege je anonieme reactie door het niet werkende emailadres) maar je voorstelling van zaken is incorrect.  Centroid Media heeft inderdaad als doel om op een flink aantal vlakken specialistische zoekmachines te bouwen en te exploiteren. Vaak beginnen we met een standaard versie die we vervolgens gaan verbeteren door middel van feedback van onze gebruikers. Huizenvinder.nl is onlangs verbeterd en voor een aantal andere sites zijn we op dit moment bezig de tweede versie te ontwikkelen. Dit lijkt me een volkomen normaal proces in de ontwikkeling van een product. Natuurlijk houden we rekening met zoekmachineoptimalisatie om ook organisch goed voor dag te komen. Uit onze bouncerates blijkt dat onze sites gewaardeerd worden door de bezoekers. Ik wil ook wel een klein tipje van de sluier oplichten. Wieowie.nl heeft in de afgelopen maand een bouncerate behaald van 22,1% en het aandeel van bezoekers uit zoekmachines (die niet op wieowie zoeken) ligt op 28.7%. Huizenvinder.nl laat hetzelfde beeld zien: een bouncerate van 34,7% en de bezoekers uit google (uitgezonderd zoekopdrachten op huizenvinder) zitten op de 45,2%. Bij beide sites komt 85% van de bezoekers terug voor een nieuw bezoek. Dit beeld is representatief voor al onze sites in onze portfolio. De beweringen die je doet zijn dus onjuist. Uiteraard, als je mij mailt, kan ik je screenshots sturen van deze stats.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond