Deel dit artikel
-

Vette jaren voor Samsung lijken voorbij

Samsung rapporteerde vanochtend zijn zwakste winstgroei sinds 2011: de winst steeg met 5,4 procent naar 7,2 biljoen won (4,8 miljard euro). De operationele winst ging voor het eerst in twee jaar met 6 procent omlaag naar 8,3 biljoen won.

Samsung behaalde zijn winsten in het verleden vooral met smartphones, maar het lijkt erop dat andere fabrikanten klanten hebben afgepakt. Dat geldt voor Apple, maar ook voor Huawei en Lenovo, die goedkopere smartphones verkochten. Volgens analisten is de markt voor duurdere smartphones verzadigd, en zit er vooral nog groei in goedkopere mobieltjes. De mobiele afdeling boekte overigens nog altijd een winst van 5,47 miljard won, gelijk aan vorig jaar, maar de marges zijn fors gedaald. Niet eerder dan in april komt Samsung met de Galaxy S5 en een nieuwe versie van zijn fel bekritiseerde slimme horloge Galaxy Gear.

De processortak zag zijn omzet stijgen, maar ook hier daalde de winst. Ook de schermendivisie moest inleveren doordat de vraag naar televisies tegenvalt. De dure won heeft de buitenlandse winsten overigens ook onder druk gezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond