Deel dit artikel
-

Viber kruipt eindelijk in de desktop

Belbedrijf Viber, een concurrent van Skype, breidt uit naar MaxOS X en Windows. Tot dusverre waren alleen apps voor iOS, Android en BlackBerry beschikbaar.

Viber, gevestigd op Cyprus, maakte gisteren bekend dat het tweehonderd miljoen gebruikers heeft. Dat is ongeveer evenveel als WhatsApp heeft en net als WhatsApp is Viber te gebruiken voor het uitwisselen van berichten. Daarnaast kunnen gebruikers onderling gratis met elkaar bellen.

Viber heeft zelf 20 miljoen dollar geïnvesteerd in het platform, zonder externe partijen. Er werken 120 mensen.

Het is onduidelijk waaraan Viber geld wil verdienen. De apps zijn gratis en advertentievrij. Gesprekken naar niet-Viber leden lopen mobiel gewoon via de provider en worden dus niet via Viber afgerekend. Anders dan Skype kent het bedrijf ook geen abonnementen om ‘echte’ telefoonnummers te bellen. Wel zouden er plannen zijn voor het kopen en verkopen van applicaties van derden, maar daarover wil oprichter Talmon Marco niets zeggen.

Behalve een nieuwe versie van de apps (3.0) is nu ook Viber for Desktop beschikbaar. Daarmee kunnen videogesprekken worden gerealiseerd, zij het voorlopig alleen van desktop tot desktop. Daarmee schuift Viber in elk gecal gevaarlijk dicht op naar Skype.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond